Ελλάδα

Βόλος: Αυτοψία σε σπίτι – τρώγλη γεμάτο σκουπίδια που έπιασε φωτιά και πέθανε ρακοσυλλέκτρια

Η ρακοσυλλέκτρια ανασύρθηκε νεκρή από το φλεγόμενο σπίτι στο κέντρο του Βόλου.
Ακούστε το άρθρο

Μια δραματική ανθρώπινη ιστορία έφερε στο φως η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων σε διπλοκατοικία στο κέντρο του Βόλου.

Στο σπίτι “τρώγλη”, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη με Γαλλίας, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, ζούσε ανάμεσα στα σκουπίδια μια 67χρονη γυναίκα.

Μόνη, ξεχασμένη από τους ανθρώπους, “βούλιαζε” κάθε μέρα στα σκουπίδια που συγκέντρωνε στο σπίτι. Παλιά ρούχα, βιβλία, χαρτιά, ψάθινα καλάθια, πλαστικά τελάρα, ήταν στοιβαγμένα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμη και στα μπαλκόνια, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες είχαν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό του σπιτιού, το οποίο αποτελεί υγειονομική “βόμβα”, αλλά και υπό τον φόβο μιας πυρκαγιάς. Αυτό που πολλοί φοβόντουσαν, συνέβη λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα χθες (23-12-2021).

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για φωτιά και οι Πυροσβέστες όταν έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι τα κάθε λογής σκουπίδια έφθαναν σε ύψος το 1,5 μέτρο. Δίπλα στη εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στον δεύτερο όροφο υπήρχε μια εστία φωτιάς, ενώ το σπίτι ήταν “πνιγμένο” στους καπνούς.

Σε ένα από τα δωμάτια βρέθηκε η 67χρονη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, καθισμένη σε μια καρέκλα. Πρόκειται για ρακοσυλλέκτρια η οποία αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, προφανώς από τις αναθυμιάσεις, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν έφερε εγκαύματα. Δείτε τις εικόνες του gegonota.news από το μοιραίο διαμέρισμα…

Όλη η επικαιρότητα