Ελλάδα

Βόλος: Φυλάκιση σε υπάλληλο του Δήμου για απάτη 120.000 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Μια υπάλληλος του δήμου Βόλου κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απάτης που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Την ίδια ώρα, τρεις υπάλληλοι του δήμου Ν. Ιωνίας, οι οποίοι είχαν προσκομίσει αλλοιωμένες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος, που με το νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι τέσσερις, που απασχολούνταν στο Δήμο την περίοδο 2008 μέχρι το 2014, είχαν καταδικαστεί αρχικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και συνολικά ζημία σε βάρος του Δημοσίου και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου, για ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και άσκησαν έφεση που εκδικάστηκε χθες, Παρασκευή, στο Πενταμελές Εφετείο. Για την απαλλαχτική απόφαση υπήρχε το δεδικασμένο του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου, η οποία είχε απαλλαγεί.

Αντίθετα, η υπάλληλος του Δήμου Βόλου, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο Δήμο, κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απάτης, διότι ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ (αν ήταν λιγότερα τα χρήματα θα ήταν πλημμέλημα) και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με αναστολή, όσο και πρωτόδικα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε το 2014, μετά την έρευνα που ξεκίνησε στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ύστερα από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στο δημόσιο.

Όλη η επικαιρότητα