Ελλάδα

Βόλος: Πώς σώθηκε η 14χρονη από τον παιδόφιλο επιχειρηματία

Ακούστε το άρθρο

Tην Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Κέρκυρας ο 55χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, αποπλάνηση και ασέλγειας ανηλίκου.  Ο 55χρονος που διέμενε σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, στην περιοχή Κανόνι, έφτασε στο νησί με τη 14χρονη που την παρουσίασε αρχικά ως στενή συγγενή του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που συστάθηκε εναντίον του, φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη, αλλά έγινε αντιληπτός όταν η 14χρονη προέβαλλε αντίσταση και οι φωνές της παρακίνησαν τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να ενημερώσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 55χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, όταν προσπάθησε να διαφύγει από το νησί, έχοντας μαζί του και τη 14χρονη.

O 55χρονος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να απολογηθεί, ενώ στον εισαγγελέα Κέρκυρας προσήχθη πριν από λίγο η 40χρονη μητέρα της 14χρονης, προκειμένου να διερευνηθεί αν εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, με αντάλλαγμα τη χρηματική ανταμοιβή.

Το χρονικό

Εδώ και δυο χρόνια φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της 14χρονης, ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Βόλο, που συνελήφθη μαζί της σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε και έφθασε στη δικαιοσύνη χάρη στην παρατηρητικότητα υπαλλήλων ξενοδοχείου της Μέσης Κέρκυρας, οι οποίοι άκουσαν περίεργους θορύβους και φωνές από το δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο 55χρονος με την 14χρονη, την οποία είχε εμφανίσει ως κόρη του. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ενημέρωσαν την αστυνομία και αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας παρενέβησαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψη του 55χρονου επιχειρηματία. Όπως διαπίστωσαν ο άνδρας είχε επιχειρήσει να βιάσει το κορίτσι, το οποίο αντιστάθηκε στις ορέξεις του.

Ακολούθως ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στον Βόλο, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παιδόφιλος επιχειρηματίας ασελγούσε σε βάρος του κοριτσιού τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συγκατάθεση της μητέρας του.

Ο 55χρονος φέρεται να είχε αντίστοιχη «σχέση» με την 18χρονη, σήμερα, αδελφή της 14χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας πλήρωνε κάποιες φορές το ενοίκιo της μητέρας των δυο κοριτσιών, προκειμένου να εξασφαλίζει τη συναίνεσή της να παίρνει σε πολυήμερα ταξίδια το παιδί μαζί του.

Ο άνδρας είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Η μητέρα μετά τη σύλληψή της στον Βόλο μετήχθη στην Κέρκυρα προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα