Categories: Ελλάδα

Βόλος: Πυροβολισμοί στο Αλιβέρι από αστυνομικούς που κυνηγούσαν ανήλικο

Share

Πυρ κατά ανήλικου οδηγού, εναντίον του οποίου είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό άνοιξαν αστυνομικοί τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ανθρωπιστικές οργανώσεις προστασίας των ΡΟΜΑ καταγγέλλουν, σύμφωνα με τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ότι τρία περιπολικά της αστυνομίας, λίγο μετά τις 12:00, καταδίωξαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο εντός του οποίου επέβαιναν πέντε ανήλικοι Ρομά στα Μελισσάτικα, μέχρι που σταμάτησε στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη.

Ο οδηγός, 16 ετών, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών κι άρχισε να τρέχει. Μόλις σταμάτησε κι άνοιξε την πόρτα για να βγει από το αυτοκίνητο, ο 16χρονος σκόνταψε και έπεσε κάτω, γλιτώνοντας τη σφαίρα του αστυνομικού, η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, όπως κατήγγειλε η Πανθεσσαλική Ένωση ΡΟΜΑ χωρίς σύνορα και του επικεφαλής της.

Σημάδια από άλλες σφαίρες ή από την ίδια, βρέθηκαν και στον τοίχο του σπιτιού, ενώ οι πυροβολισμοί των αστυνομικών κατά του αυτοκινήτου με τα πέντε ανήλικα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της καταδίωξης του αυτοκινήτου τόσο μέσα όσο και στον περιφερειακό δρόμο πριν τον οικισμό, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες.

Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του οδηγού. Σε αυτό βρίσκονταν δύο δεκαπεντάχρονα αγόρια και τρία κορίτσια, ηλικίας 14, 13 και 7 ετών. Οι ανήλικοι είχαν πάρει το αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτουν δίπλωμα και αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο της αστυνομίας. Τότε, ξεκίνησε καταδίωξη. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο οδηγός από καθαρή τύχη γλίτωσε από τα πυρά και δεν είχε την τύχη του Νίκου Σαμπάνη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεκαπεντάχρονο οδηγό και επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 500 και 200 ευρώ. Δεν κατάφεραν να πάρουν το αυτοκίνητο, μετά τις αντιδράσεις των υπολοίπων κατοίκων του οικισμού. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

Η Πανελλαδική συνομοσπονδία Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ενημερώθηκε για το περιστατικό και απευθύνει προς την αστυνομία σειρά ερωτημάτων και ζητά να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία με την αναίτια χρήση όπλων.

Πηγή: protothema.gr