Categories: Ελλάδα

Βόλος: Θα υπερασπιζόταν σήμερα στο δικαστήριο τον άνθρωπο που σκότωσε τη μητέρα του πριν 12 χρόνια

Share

Έπαιζε θέατρο για 12 χρόνια. Κι ενώ είχε σκοτώσει τη μητέρα του δικηγόρου του, έκανε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και μάλιστα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε για να τον υπερασπιστεί και πάλι ως δικηγόρος του και στη δεύτερη δολοφονία που είχε διαπράξει.

Με απίστευτο θράσος σήμερα μάλιστα θα εμφανιζόταν στο εφετείο όπου θα έπρεπε να διεξαχθεί μία δική του για παλιά υπόθεση εμπρησμού και στο πλάι του θα είχε και πάλι το δικηγόρο του παίζοντας για μία ακόμη φορά θέατρο, αφού είχε σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν είναι πράγματι τραγικά. Και ίσως το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι, όπως αποκαλύπτεται, ο ίδιος ο δικηγόρος ήταν αυτός που είχε υποψιαστεί ότι ο πελάτης του μπορεί να ήταν και ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής από τη μητέρα του.

Όταν συνελήφθη ο 39χρόνος για την δολοφονία της νονάς του με 42 μαχαιριές, ο διάλογος που ακολούθησε μέσα στο γραφείο των αξιωματικών της ασφάλειας Βόλου πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα.

Οι υποψίες του τραγικού δικηγόρου

Ο δικηγόρος άρχισε να έχει υποψίες και της εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς. Οπως τους είπε, του είχε κάνει εντύπωση ότι η νονά του 39χρόνου, είχε χτυπηθεί με πολλές μαχαιριές από την αριστερή πλευρά και η πόρτα του σπιτιού της δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Το σκηνικό ήταν το ίδιο με τη δολοφονία της μητέρας του, η οποία είχε δεχθεί από το δράστη επίσης πολλές μαχαιριές από την αριστερή πλευρά και το σπίτι δεν είχε ίχνη παραβίασης.

Οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν τον δικηγόρο ότι θα ζητούσαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια να εξεταστεί κατά προτεραιότητα το θέμα το DNA, καθώς στα νύχια της δολοφονημένης μητέρας του είχε βρεθεί γενετικό υλικό.

Χθες το πρωί όταν έφτασαν επίσημα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αστυνομικοί κάλεσαν το δικηγόρο στα γραφεία της ασφαλείας, του έδωσαν να διαβάσει μόνος του το αποτέλεσμα, το οποίο ανέγραφε ότι ο πελάτης του είναι ο δολοφόνος και της μητέρας του.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και τυπικά το ένταλμα σύλληψης για τον 39χρονό, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό και ο ανακριτής θα αποφασίσει αν θα μεταχθεί ενώπιόν του για να απολογηθεί και για τη νέα αποκάλυψη της εγκληματικής του δράσης ή θα πάει ο ίδιος ο δικαστικός λειτουργός στον Κορυδαλλό για να του πάρει απολογία.

Πάντως οι αστυνομικοί, που είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αντιμετωπίζουν τέτοια περίπτωση, δεν έχουν ακόμη πειστεί για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο και στις δύο δολοφονίες. Υπάρχουν αξιωματικοί της ασφάλειας που δυσκολεύονται να πεισθούν ότι μπορεί τα εγκλήματα να έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι ηλικιωμένες γυναίκες άνοιξαν την Πόρτα στο δολοφόνο τους καθώς δεν τους ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο. Στην περίπτωση μάλιστα της δολοφονίας της μητέρας του δικηγόρου οι αστυνομικοί είχαν βρει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας καφέ και ένα πιατάκι του γλυκού. Άλλωστε οι παππούδες του δράστη διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία που έμενε και ηλικιωμένη γυναίκα και ο δικηγόρος με το δράστη γνωρίζονταν από μικρά παιδιά.

Πηγή: cnn.gr