Ελλάδα

Βόλος: Ζημιά πάνω από 370.000 ευρώ στο πρώην ΙΚΑ, λόγω διαφθοράς υπαλλήλων

Ακούστε το άρθρο

Υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων

Συνεχίζεται ο έλεγχος στο υποκατάστημα Βόλου του ΕΦΚΑ από κλιμάκιο των επιθεωρητών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και έως σήμερα η οικονομική ζημιά που έχει προκύψει, ξεπερνά τις 370.000 ευρώ. Από τη διενέργεια του εσωτερικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, για το περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ -πρώην ΙΚΑ Βόλου-, η διοίκηση του Φορέα ανακοίνωσε ότι το ύψος της ζημιάς, έως σήμερα, έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 372.473 ευρώ. Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, «η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα, θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο απ’ όσους παράνομα το έχουν εισπράξει. Και για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε, ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου. Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα