Μεσσηνία

Βόμβα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας – Έρευνα για υπεξαίρεση από υπάλληλο και ιδιώτη

Σε εξέλιξη προκαταρκτική της εισαγγελίας 

Υπόθεση υπεξαίρεσης και απιστίας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας από δικαστικό υπάλληλο και ιδιώτη, απασχολεί τις τοπικές Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές του «Θ».
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό για το Ναό της Δικαιοσύνης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκαταρκτική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταπωλούσαν τα μεγαρόσημα
Το θέμα, αν και αρχικά, όταν έγινε η καταγγελία  πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε κρατηθεί καλάκρυμμένο , τον τελευταίο μήνα, πλέον συζητείται έντονα από στόμα σε στόμα, τόσο στα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και σε δικηγορικά γραφεία.
Η ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, στάλθηκε στην Πρόεδρο Πρωτοδικών, ενώ είχε κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, στην Πρόεδρο Εφετών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Πταισματοδίκη.
Μ’  αυτή γινόταν συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος υπαλλήλου, όπου εμπλέκεται και ιδιώτης.
Ειδικότερα, έχει καταγγελθεί ότι υπάλληλος του Πρωτοδικείου, αφαιρούσε μεγαρόσημα από παλιές υποθέσεις, αιτήσεις και δικογραφίες. Ακολούθως τα χορηγούσε στον ιδιώτη, ο οποίος τα μεταπωλούσε σε πολίτες.
Μάλιστα, η καταγγελία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει ότι αυτό γίνεται επί σειρά ετών και πως το ίδιο μεγαρόσημο, μπορεί να είχε μεταπωληθεί ακόμα και 5 φορές!

Προκαταρκτική έρευνα
Η καταγγελία, αν και ανώνυμη, μόνο στο καλάθι των αχρήστων δεν πετάχτηκε, αλλά διατάχθηκε η διερεύνησή της με κάθε λεπτομέρεια και σε κάθε πτυχή της.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, επισημαίνουν ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2012 και μετά, δηλαδή την τελευταία 5ετία και  διερευνώνται εξονυχιστικά όλες οι υποθέσεις.
Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία βάσει των συμπερασμάτων στα οποία θα καταλήξει, θα οδηγήσει είτε σε άσκηση ποινικών διώξεων κατά των προσώπων που εμπλέκονται, είτε οι καταγγελίες θα κριθούν ανυπόστατες και η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα