Ηλεία

Βόρεια Ηλεία – Covid-19: Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και μείωση εμβολιασμών – Θετικό στον ιό και βρέφος

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
rapid test
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην βόρεια Ηλεία καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα αφού μόνο προχθές από τους 80 συνολικά εξετασθέντες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για covid 19 βρέθηκαν θετικοί οι 50 μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ηλικίας 12 μηνών.

Ο προϊστάμενος του ΚΥ Σιμόπουλου και Γενικός Ιατρός τα τελευταία 18 χρόνια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος σε δηλώσεις του στην «Πατρίς» αναφέρεται και σε εμβολιασμένους που βρέθηκαν θετικοί ,καθώς και στην κατακόρυφη πτώση εμβολιασμών στο Νοσοκομείο, ενώ τονίζει ότι είναι αυτονόητος ο εμβολιασμός για τους Υγειονομικούς καλώντας συναδέλφους του στο Νοσοκομείο να εμβολιαστούν.

Ο έμπειρος γιατρός δήλωσε στην «Πατρίς»:

Θετικοί και εμβολιασμένοι

«Τα τελευταία 24ωρα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπάρχει αυξημένη προσέλευση υπόπτων δειγμάτων. Εννοείται προς το Νοσοκομείο μας προσέρχεται κόσμος όχι μόνο από την Αμαλιάδα, αλλά από τον Κάμπο αλλά και την περιοχή του Πύργου.  Στη μονάδα μας  λοιπόν από τις αρχές Καλοκαιριού  έχει σχεδόν τριπλασιαστεί ο αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνουμε ενώ υπάρχει και σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων ανθρώπων που προσέρχονται. Δυστυχώς ανάμεσα στους εμβολιασμένους βρίσκουμε θετικά κρούσματα και κάποια είναι νέα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί το τελευταίο δίμηνο τρίμηνο».

Θετικό και βρέφος!

« Την Πέμπτη 19 Αυγούστου εξετάστηκαν 80 άτομα στο Νοσοκομείο εκ των οποίων τα 52 βρέθηκαν θετικά! Το μικρότερο είναι παιδί ηλικίας περίπου ενός έτους και το μεγαλύτερο θετικό 55 ετών. Ποιοι από αυτούς θα νοσηλευτούν δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω από κει και πέρα τι γίνεται αφού εμείς δεν έχουμε στοιχεία νοσηλείας, γιατί δεν νοσηλεύουμε στην Αμαλιάδα. Είναι θέμα των ιατρών που τους παρακολουθούν»

Συμπτώματα μετάλλαξης Δ

«Για το αν στην Αμαλιάδα, στην Ηλεία γενικότερα έχει περάσει η μετάλλαξη Δ δεν το ξέρουμε γιατί πρέπει να γίνει ειδική μικροβιολογική εξέταση. Αλλά τα συμπτώματα που μας περιγράφουν  οι εξεταζόμενοι μοιάζουν με αυτά της μετάλλαξης Δ »

Παιδιά και εμβόλια

«Έχει  ήδη αρχίσει και προσέρχεται  για εμβολιασμό η  ηλικιακή ομάδα 12-15. Η προσέλευση είναι σχετικά χαμηλή λόγω καλοκαιριού. Πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί»

Κατακόρυφη πτώση

«Γενικά από 1η Αυγούστου και μετά έχουμε κατακόρυφη πτώση των εμβολιασμών της τάξης του 50% σε σχέση με τα 280-300 που κάναμε στο Νοσοκομείο στις αρχές. Τώρα δεν ξεπερνάμε τα 130-140 άτομα.

Υγειονομικοί και εμβόλια

«Ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Ένας λόγος προστασίας για το αύριο του κάθε υγειονομικού που βρίσκεται καθημερινά μαζί με άλλους συναδέλφους του και φυσικά ασθενείς, είναι ο εμβολιασμός που φυσικά δεν ακυρώνει τα άλλα μέτρα προστασίας . Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπάρχουν ακόμη  ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και διοικητικοί »

Όλη η επικαιρότητα