Πολιτική

Βουλή: Όταν ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου τον… Ριζοσπάστη

Ακούστε το άρθρο

Μία αποστροφή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στάθηκε ικανή για να παρέμβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, την ώρα που οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος διαμαρτύρονταν έντονα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι «ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε, επί λέξει, (ότι) το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Τότε ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και αφού του είπε ότι «κ. Γαβρόγλου επειδή είστε μάστορας στη διαστρέβλωση», στη συνέχεια του έδωσε το σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύει ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή. Στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα, λέγοντας «διαβάστε τι είπε ο γραμματέας του Κόμματος, όλο, όχι αυτά που σημειώνετε».

«Κύριε Παφίλη μπαίνετε και εσείς στην εύκολη κουλτούρα της εικόνας κάτι που είναι πολύ προσφιλές στη ΝΔ», ήταν το σχόλιο του κ. Γαβρόγλου, και όλα αυτά την ώρα που ο κ. Παφίλης τον καλούσε να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα.«Τουλάχιστον δεν έχω κατηγορηθεί ότι είμαι και αδιάβαστος, ακόμα» σημείωσε στη συνέχεια ο υπουργός.

4787133.jpg

«Εγώ σημείωσα ακριβώς αυτό που είπα και υπόσχομαι, έναντι όλων των συναδέλφων, εάν τυχόν ακούσω τα Πρακτικά, τη φωνή, και δω ότι είναι αυτό που λέω θα βγω να καταγγείλω αυτό (σ.σ: το δημοσίευμα της εφημερίδας). Αν τυχόν εγώ κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη. Δεν θα ζητήσω εκ των προτέρων γιατί ξέρω ότι η εφημερίδα αυτή δημοσιεύει ό,τι συμφέρει τον λαό επίσης» πρόσθεσε.

Τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού κόμματος ζήτησε να προσκομιστούν τα Πρακτικά της Βουλής, με τον κ. Γαβρόγλου να λέει πως «εμ, αυτό δεν είναι; Χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργιο». Παρόλα αυτά ο κ. Παφίλης εξακολουθούσε να ζητά τα πρακτικά.

4787153.jpg

Τι προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής

«Σας έπιασε, βλέπετε, ο πόνος για την εφηβεία, όπως λέτε, και τη νεολαία, όπως είχε πιάσει ακριβώς πόνος την κυρία Διαμαντοπούλου, που έλεγε το 2011 ότι είναι πρόβλημα που οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται πρωτοσέλιδα, λέει, όπως είχε πιάσει πόνος το 2013 τη ΝΔ, που έλεγε ότι το Λύκειο απαξιώνεται. Τα ίδια επί της ουσίας λέτε κι εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ’ Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι. Γιατί το πρόβλημα του Λυκείου, κύριε Γαβρόγλου, που πετάγεστε συνεχώς, μ’ αυτό το υφάκι κιόλας, που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, και σας το ‘χουμε πει, κόφτε το, ιδιαίτερα όταν μιλάει εκπρόσωπος άλλου πολιτικού κόμματος, να το δώσετε στον αρχηγό σας να απαντήσει μετά που θα μιλήσει […] Το πρόβλημα του Λυκείου, λοιπόν, είναι ο εξετασιοκεντρικός του χαρακτήρας, για να το πω ακριβώς έτσι όπως είναι και όπως το λέει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, είναι η φροντιστηριοποίησή του. Αυτό το κάνει ανιαρό το Λύκειο. Αυτά οδηγούν νέους και νέες που βρίσκονται σε φάση αναζήτησης, σε φάση “ψαξίματος”, να βάζουν πρόβλημα, να βάζουν φρένο στους ίδιους τους προβληματισμούς τους, στις γνώσεις μέσα στο σχολείο, αφού αυτά δεν είναι, βλέπετε, για τις εξετάσεις τους και να τα αναζητούν αλλού». Αυτό προκύπτει να λέει από τα πρακτικά της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα