Ηλεία

«Βούλιαξε» το Κατάκολο – Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το λιμάνι για τα Κούλουμα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με πολύ κόσμο, καλό καιρό και πολύ κέφι, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στο επίνειο του Πύργο, το Κατάκολο.

Από νωρίς το πρωί, αρκετός κόσμος επισκέφθηκε την περιοχή, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την βόλτα τους στη περιοχή αλλά και το όμορφο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος».

Χαρακτηριστική εικόνα που επικράτησε χθες ήταν ο μεγάλος μπουφές που είχε στηθεί έξω από το κοινοτικό κατάστημα στο κέντρο του χωριού και ο οποίος περιείχε πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο σημείο. Και παρότι ο καιρός παρέμεινε για την περισσότερη ώρα συννεφιασμένος, αυτό δεν πτόησε κανέναν με το Κατάκολο να πλημμυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη από επισκέπτες που θέλησαν να περάσουν την ημέρα της σαρακοστής εκεί.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν φέτος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος», χαρακτηρίσθηκε αξιέπαινη από όλους όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα.

Το δικό τους μήνυμα για την ημέρα αυτή, απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Σάκης Αντωνόπουλος ενώ ευχές κατά την διάρκεια της ημέρας αντάλλαξαν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», Σπύρος Χιώνης, από την πλευρά του ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή ενώ εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από όλους για να αλλάξει εικόνα το Κατάκολο.

Στην όμορφη γιορτή παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα» Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος, Σάκης Αντωνόπουλος και μέλη της διοίκησης και του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.

Ο μεγάλος μπουφές με τα σαρακοστιανά εδέσματα ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε χθες το Κατάκολο

Όλη η επικαιρότητα