Ηλεία

Απέραντη λίμνη η Βουπρασία – Ο Γιάννης Λέντζας δίπλα στους κατοίκους

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα στη Βουπρασία από το ύψος του Κουρτεσίου μεχρι και τη Νέα Μανωλάδα.Η ισχυρή βροχόπτωση γέμισε τις αποστραγγιστικές τάφρους οι οποίες πλημμύρισαν και οι γύρω εκτάσεις θύμιζαν λιμνοθάλασσα.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Κουρτέσι στο σημείο όπου η ΕΟ γεμίζει λάσπες και η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε μέχρι η Πυροσβεστική υπηρεσία και οχήματα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης να καθαρίσουν το οδόστρωμα. Βέβαια το πρόβλημα δημιουργείται από αγρότες που φρεζάρουν μέχρι την άκρη του δρόμου και κλείνουν τα κανάλια.

Στη Βουπρασία, στις περιοχές Νησί, Ψάρι και Κόμη υπήρχαν σε αγροτικές εκτάσεις πλημμυρικα φαινόμενα και εδώ πρέπει να τονιστεί η ύπαρξη αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων θερμοκηπίων που έχουν αλλάξει τη μορφολογία του εδάφους. Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας με αντιδημάρχους και τον προιστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Τσουραπά, βρέθηκαν από νωρίς στις συγκεκριμενες περιοχές και με μηχανήματα που διέθεσαν έλυναν τα προβλήματα που δημιουργούνταν. Στην παλαιά ΕΟ Βάρδας Μανωλάδας το νερό μπήκε στις αυλές των σπιτιών.  Το κέντρο σε Βάρδα, Λεχαινά, Ανδραβίδα δεν πλημμύρισε.

Άμεση ανταπόκριση

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου.
Από τη πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος βρέθηκε δίπλα στους δημότες, μαζί με τα συνεργεία του Δήμου και όλη την Τεχνική Υπηρεσία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όλοι οι Αντιδήμαρχοι είχαν μεταβεί σε εκείνα τα σημεία που χρειαζόταν να παρέμβουν τα συνεργεία του Δήμου. Ήταν δίπλα στην αγωνία των δημοτών και προσπαθούσαν να βρουν λύσεις.

Οι ξαφνικές νεροποντές και η κατά τόπους χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019, είχαν ως συνέπεια τη συσσώρευση φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ψάρι-Νησίου, στην οποία επέμβει το ένα JCΒ όχημα του Δήμου. Παράλληλα, άλλα τρία JCB οχήματα στάλθηκαν στη Μανολάδα, στο Κόμη και στο Κουρτέσι για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γιαννίτση Αλεξάνδρα, μαζί με τους ειδικούς συμβούλους κ. Χατζή Παναγιώτη, και κ. Σίνο Νικόλαο, είχαν φροντίσει ώστε ο Δήμος να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις έκτακτες και δύσκολες καιρικές συνθήκες, με διάφορες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, υπήρξε άριστος συντονισμός των ενεργειών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, της Αστυνομίας, και της Πυροσβεστικής, ώστε να αποφευχθούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες του π. Ιωάννη Κούγια:

Όλη η επικαιρότητα