Ηλεία

Βουτάμε… και καθαρίζουμε το λιμάνι του Κατακόλου!

Δράση καθαρισμού του βυθού από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πύργου και την Ομάδα «We Dive We Clean»

Συνεργασία με στόχο τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού του Κατακόλου καθώς και την Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, υλοποιούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και ο Εθελοντικός Οργανισμός Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «We dive We Clean». Στο πλαίσιο του «Project Katakolo», δύτες του οργανισμού βούτηξαν χθες στο λιμάνι της μαρίνας του Κατακόλου με στόχο (αρχικά) να συγκεντρώσουν σε ένα σημείο του βυθού όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων, η ανέλκυση των οποίων θα γίνει σήμερα…

Χθες στο λιμάνι του Κατακόλου βρέθηκαν οι δύτες της ομάδας Χρύσανθος Χόρμπας, Γιώργος Σπυρόπουλος και  Άνθια Μέγα – Χαβρέ, ξεκινώντας τις καταδύσεις στο λιμάνι της μαρίνας του Κατακόλου από νωρίς το πρωί και ολοκληρώνοντας αργά το μεσημέρι.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν «ανακάλυψαν» πολλά ελαστικά, σίδερα, κουτάκια αλουμινίου, γυάλινες συσκευασίες, κιούρτους ψαρέματος, πλαστικούς σωλήνες και παρά πολλά ανθρώπινα απορρίμματα. «Ευρήματα» που φανερώνουν την αντιμετώπιση που δείχνουν οι άνθρωποι προς τη θάλασσα που –προφανώς- θεωρούν κάτι σαν ένα «χαλάκι» κάτω από το οποίο μπορούν να κρύψουν τα απορρίμματα τους (και την συμπεριφορά τους)… Το «αποτέλεσμα» των καταδύσεων και της προσπάθειας των δυτών που έγινε με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού θα… αποκαλυφθεί πλήρως σήμερα το πρωί όπου θα γίνει η ανέλκυση των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν…

Σημειώνεται ότι η ομάδα εθελοντών δυτών “We Dive We Clean” με τις δράσεις της αποσκοπεί στην απαλλαγή του βυθού από σκουπίδια, πλαστικά και άλλα συντρίμμια. Στα 6 χρόνια ύπαρξης της έχει πραγματοποιήσει 160 δράσεις καθαρισμού (σ.σ. ανάμεσα τους και πολλά λιμάνια), έχοντας καταφέρει να ανελκύσει δεκάδες τόνους απορριμμάτων από τους βυθούς των ελληνικών θαλασσών.

Περισσότερα για την ομάδα, οι δράσεις καθαρισμού της οποίας έχουν καλυφθεί ακόμα και από το Euronews, μπορείτε να δείτε στην σελίδα της στο facebook.

Όλη η επικαιρότητα