Ελλάδα

Βούτσης: «Έως 19 Μαΐου η ψήφιση μέτρων και αντίμετρων»

Έως τις 19 Μαΐου και με τη διαδικασία του επείγοντος αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα της διετίας 2019-2020, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης είπε ότι έως τις 12 ή 13 Μαΐου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα, τα οποία θα αποτυπώνονται σε δύο διαφορετικά κεφάλαια. Το ένα θα αφορά τα μέτρα του 2019 στο συνταξιοδοτικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα και το άλλο τα μέτρα του 2020 στο φορολογικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν δύο ημέρες με συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών και τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν έως την Παρασκευή 19 Μαΐου.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης των μέτρων, καθώς εξελίσσεται η διεθνής συζήτηση για το χρέος, έτσι ώστε έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Βουλής είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, με τη συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων – Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία Σκα Κέλερ, με την πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς – Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Γκάμπριελ Ζίμερ και έλληνες ευρωβουλευτές. Όπως δήλωσε ο Ν. Βούτσης, το θέμα των συζητήσεων στις συναντήσεις αυτές ήταν κυρίως η ατζέντα του μέλλοντος της Ευρώπης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα