Πολιτική

Βούτσης: Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για εκλογές το φθινόπωρο

Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εκλογές το φθινόπωρο, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και προσθέτει: «Κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση»

Η πλήρης απάντηση του προέδρου της Βουλής στο ερώτημα για το χρόνο των εκλογών έχει ως εξής: «Αυτό που είπα είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο και δεν ισχύει η πρόβλεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Εφόσον βρισκόμαστε στην 4η σύνοδο της Βουλής -στην τελευταία- κι αφού θα γίνουν οπωσδήποτε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές το Μάιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εγώ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, είναι σαφές ότι κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ενώ σε άλλο ερώτημα, για την μέχρι τούδε συνεργασία με τον Π. Καμμένο, ο Ν. Βούτσης σημειώνει: «Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας όπου υπήρξε μια συνεργασία την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά κι έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας. Από κει και πέρα το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα