WEB tv Πολιτική

Βουλή – Live: Δεύτερος γύρος μετά το χθεσινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη

Το επεισόδιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάζουν την συμπεριφορά του προεδρείου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.
Ακούστε το άρθρο

Εκεί που είχαν μείνει όταν διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μετά το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, θα συνεχίσουν σήμερα την συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, αποκαρδιωτική χαρακτήρισε την χθεσινή εικόνα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ξεκίνησε την συνεδρίαση με την τοποθέτησή του επί του επεισοδίου.

Τόνισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε. Το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι την ανοργάνωτη διεξαγωγή των συζητήσεων, πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι το Προεδρείο έχει τον τελικό λόγο και αντί να προσφύγει στα μέσα κοινοβουλευτικής κριτικής κάθησε όρθιος επί του ιερού αυτού βήματος παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή της συζήτησης. Σημείωσε ακόμα ότι «η Βουλή από το 1875 έχει ένα τελικό όριο. Το τελικό καταφύγιο της Βουλής είναι η πλειοψηφία. Για όλα αποφασίζει η πλειοψηφία. Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

«Έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείται εσφαλμένες τις αποφάσεις του προεδρείου αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια», τόνισε ακόμα. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν ήθελαν να σέρνουν από το βήμα τον κ. Πολάκη για να διασυρθεί η χώρα.

Το επεισόδιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάζουν την συμπεριφορά του προεδρείου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και με την ΝΔ να κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ για ίσες αποστάσεις.

Όλη η επικαιρότητα