Βουλή: Το δώρο του Κώστα Τασούλα στους νέους βουλευτές

Share

Ένα δώρο περιμένει όλους τους βουλευτές που ορκίζονται σήμερα στην πανηγυρική συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τους υποδέχεται -έστω και για 24 ώρες- με μια τσάντα που περιλαμβάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και μια σειρά εκδόσεων του Κοινοβουλίου.

Η ορκωμοσία των βουλευτών, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής θα διεξαχθεί στις 18:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά και μελών του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου.

ΒΟΥΛΗ

Αύριο Δευτέρα οι “300” θα εκλέξουν προεδρείο και λίγο αργότερα αναμένεται η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής των 24 ωρών προκειμένου να πάει η χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε ότι αφορά στο προεδρείο, η ΝΔ προτείνει για την θέση του Προέδρου του Σώματος και των τριών πρώτων αντιπροέδρων τα ίδια πρόσωπα που θήτευσαν και την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή τους Κώστα Τασούλα (Πρόεδρος Βουλής), Νικήτα Κακλαμάνη (Α’ αντιπρόεδρος), Χαράλαμπο Αθανασίου (Β’ αντιπρόεδρος) και Θανάση Μπούρα (Γ’ αντιπρόεδρος).

Για τις υπόλοιπες θέσεις θα προταθούν η κα Μερόπη Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ και ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.