Ηλεία

Βούναργο: Μυστήριο με πτώμα πρώην αστυνομικού – Δεν τον αναζήτησε κανείς (vid)

Πεθαμένος για χρόνια μέσα στο σπίτι του ο 88χρονος Χρήστος Φωτόπουλος, η σορός του οποίου βρέθηκε χθες στο σπίτι του στο Βούναργο σε πλήρη αποσύνθεση
Ακούστε το άρθρο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο του πρώην αστυνομικού Χρήστου Φωτόπουλου από το Βούναργο.

Η σορός του 88χρονου εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε πλήρη αποσύνθεση στο σπίτι του, γεγονός που μαρτυρά πως ο ηλικιωμένος είχε χάσει τη ζωή του πολύ καιρό πριν, ίσως και χρόνια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αιτία θανάτου του 88χρονου παραμένει απροσδιόριστη, ωστόσο οι Αρχές αποκλείουν μέχρι στιγμης το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Δύο από τα παιδιά του εκλιπόντος μετέβησαν χθες στην οικία του πατέρα τους προκειμένου να διευθετήσουν κάποια διαδικαστικά που είχε η οικογένεια. Όταν έφθασαν έξω από το σπίτι του και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, διαπίστωσαν ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και όσο και αν χτύπησαν δε βρέθηκε κανείς να τους ανοίξει. Τότε με τη βοήθεια επαγγελματία κλειδαρά από τον Πύργο άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ στο σημείο κατέφθασαν και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Το γεγονός ωστόσο ότι η σορός του 88χρονου βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη γεννά ερωτηματικά, αφού ο ηλικιωμένος αδερφός του, κατοικεί στο ισόγειο του σπιτιού, ενώ τα παιδιά του που κατοικούν εκτός Ηλείας, φέρεται να μην είχαν καμία επικοινωνία μαζί του.

Την πληροφορία πως ο Χρήστος Φωτόπουλος δεν είχε επαφές ούτε με τα συγγενικά του πρόσωπα, ούτε με τους κατοίκους του χωριού επιβεβαίωσαν και οι γείτονές του και ορισμένοι από αυτούς αποκάλυψαν στην εφ. «Πατρίς» ότι είχαν να τον δουν ακόμα και τέσσερα χρόνια.

Ο Χρήστος Φωτόπουλος ήταν ένας ήσυχος αλλά μοναχικός άνθρωπος και περνούσε καιρό εκτός της Ηλείας, ενώ όποτε έβρισκε την ευκαιρία επισκεπτόταν και τον Άγιο Όρος. Είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, που σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο κατοικούν στην Αθήνα και τα άλλα δύο στην Κυπαρισσία.

Την υπόθεση πλέον ερευνούν οι Αρχές, ενώ φως στα αίτια του θανάτου του αλλά κυρίως στο χρόνο θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή

«Ο αδερφός μου δεν ήθελε να έχει επικοινωνία με κανέναν»

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε ο αδερφός του 88χρονου, Γιώργος Φωτόπουλος, που διέμενε στο ισόγειο του σπιτιού στο Βούναργο, όμως δεν ήταν εκεί η μόνιμη κατοικία του, καθώς διαμένει μόνιμα  στο εξωτερικό και επισκεπτόταν την περιοχή κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ όπως μας είπε δεν είχε καμία επικοινωνία με τον αδερφό του εδώ και αρκετά χρόνια.

«Τα παιδιά του ήθελαν κάτι χαρτιά και δε μπορούσαν να μπουν μέσα στο σπίτι. Καλέσαμε τον κλειδαρά από τον Πύργο, ανοίξαμε την πόρτα και τον βρήκαμε νεκρό στο δάπεδο. Φαινόταν ότι είχε πεθάνει πολλά χρόνια. Τέσσερα ή πέντε. Τα παιδιά είχαν επαφές κάθε τέσσερα – πέντε χρόνια με τον πατέρα τους. Εγώ μένω μόνιμα στη Γερμανία και έρχομαι εδώ το χειμώνα για λίγους μήνες και μετά φεύγω πάλι. Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον αδερφό μου. Δεν ήθελα να έχει επικοινωνία με κανέναν», δήλωσε ο Γιώργος Φωτόπουλος.

 «Τον ψάχναμε συχνά»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βουνάργου Δημήτρης Αντωνέλλος αναζητούσε συχνά τον Χρήστο Φωτόπουλο για διάφορα ζητήματα, ωστόσο, όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του εδώ και καιρό.

«Μας ειδοποίησαν ότι βρήκαν νεκρό τον Χρήστο Φωτόπουλο. Τον ψάχναμε συχνά. Ερχόμουν στον αδερφό του το Γιώργο και του έλεγα ότι έχω κάτι χαρτιά από το Δήμο Πύργου για το Χρήστο. Ο Χρήστος όμως έφευγε από εδώ, έμενε στην Αμαλιάδα, πήγαινε συχνά στο Άγιο όρος, μία ερχόταν και μια δεν ερχόταν. Άνοιξαν τα παιδιά του την πόρτα και τον βρήκαν πεθαμένο. Από όσα ακούγονται μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ήταν ένας καλός άνθρωπος με πολύτεκνη οικογένεια. Δεν ερχόταν συχνά εδώ», είπε ο πρόεδρος του χωριού. 

Όλη η επικαιρότητα