Ηλεία

Βουπρασία: «Εμείς φταίμε αλλά… εσύ πληρώνεις!» – Απίστευτη ταλαιπωρία για πολίτη εξαιτίας λάθους της ΔΕΗ

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη ο κ. Γκουβίτσας που αναγκάστηκε να πληρώσει 100 ευρώ για το λάθος της ΔΕΗ χωρίς ο ίδιος να φταίει.
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό που βίωσε, πολίτης από την Βάρδα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Ο Νίκος Γκουβίτσας, που έχει καταγωγή από την περιοχή της δημοτικής ενότητας Βουπρασίας και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, έπεσε στα «δίχτυα» της απίστευτης γραφειοκρατίας της ΔΕΗ, η οποία παρά το γεγονός ότι από ξεκάθαρο λάθος των υπαλλήλων της, μετέφερε τα στοιχεία του ρολογιού του ηλεκτρικού ρεύματος του κ. Γκουβίτσα σε …άλλο πελάτη, ζήτησε από τον ίδιο να κάνει αίτημα επαναφοράς και να πληρώσει το ποσό των 100 ευρώ ως παράβολο!

Αν και ο πρώτος ιδιοκτήτης του ρολογιού που είναι ο κ. Γκουβίτσας εδώ και χρόνια, διαμαρτυρήθηκε τόσο προφορικά όσο και εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, στον ΔΕΔΔΗΕ, έλαβε ως απάντηση ότι η διαδικασία είναι η συγκεκριμένη και πρέπει να την ακολουθήσει.

«Η ΔΕΗ έδωσε την παροχή ρεύματος που είναι στο όνομά μου, σε άλλο πρόσωπο άλλης περιοχής των Αθηνών και ενώ παραδέχτηκε το λάθος της, με υποχρέωσε να φαίνομαι εγώ ότι κάνω αίτηση επαναφοράς της παροχής (9-6-22 και ώρα 08.30 Κατάστημα Αιγάλεω) στο όνομά μου και μου επέβαλε πρόστιμο 100 ευρώ ενώ μου ζήτησαν να φέρω (από τον ΔΕΔΔΗΕ) Ηλεκτρολόγο για να μου δώσει Πιστοποιητικό και να τους το διαβιβάσω ηλεκτρονικά. Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο. Στις ηλεκτρονικές καταγγελίες μου προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ (δεν μου απάντησε ποτέ) και προς την ΔΕΗ στην Εξυπηρέτηση Πελατών, δεν μου απάντησαν παρά μόνο από την ώρα που πλήρωσα το χαράτσι τους (9-6-22, ώρα 08.30), τότε μου έστελναν μηνύματα με e-mail. Από τα γεγονότα αυτά τώρα καταλαβαίνω, τι οδηγίες δίνονται από τα υψηλά στελέχη της ΔΕΗ στους υπαλλήλους της, που κατ’ ιδίαν σου λένε την αλήθεια, αλλά οι εντολές είναι άλλες», αναφέρει αγανακτισμένος στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γκουβίτσας.

Αναγνώρισαν το λάθος αλλά δεν το παίρνουν πίσω

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην εφ. «Πατρίς», ο κ. Γκουβίτσας, στην επικοινωνία του με την ΔΕΗ, επιβεβαιώθηκε ότι το λάθος ήταν από την πλευρά της Επιχείρησης, ωστόσο, η παροχή ρεύματος για να «επιστρέψει» ορθά στον ιδιοκτήτη της, έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 100 ευρώ. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αριθμός παροχής του, δόθηκε σε άλλο όνομα, τηλεφωνικά χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η ΔΕΗ μου φέρθηκε απάνθρωπα και μου άσκησε ψυχολογική βία, αναγκαστική συμμόρφωση στις παράνομες υποδείξεις της, δεν αναγνωρίζει τα τραγικά λάθη της, δε ζητάει συγνώμη για τις αδικίες που ασκεί στον πελάτη της, δεν απαντά στις ώρες που πρέπει στις καταγγελίες που τις γίνονται, έχει αυτόματο σύστημα απάντησης, χωρίς να διαβάζουν το περιεχόμενο των καταγγελιών ενώ το πιο σημαντικό δεν ελέγχει τις τηλεφωνικές αιτιάσεις κάποιων πελατών της αν αυτά που λέγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους είναι πραγματικές, η φανταστικές», επεσήμανε και συνέχισε: «Αν θα πάρω τηλέφωνο στο 8009001000 Εξυπηρέτηση πελατών και τους δώσω τον αριθμό παροχής ρεύματος ενός Νοσοκομείου, δεν κάνουν ελέγχους για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της παροχής, διαγράφεται ο ιδιοκτήτης (το Νοσοκομείο) και μεταφέρεται στο όνομα αυτού που τηλεφώνησε, όπως έκαναν και στη δική μου περίπτωση. Μιλάμε για μεγάλο μπάχαλο και αίσχος».

Όλη η επικαιρότητα