Αθλητισμός

Η Βραδιά των Άσσων επιστρέφει αύριο στις 7μ.μ. – Mετράμε αντίστροφα για την μεγάλη γιορτή!

Ακούστε το άρθρο

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο απέμεινε για την μεγάλη γιορτή του ηλειακού αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιεφερειακής Ενότητας Ηλείας με ώρα έναρξης 7 μ.μ. και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ προς όλους!

Τα ονόματα που αναμένεται να κοσμήσουν και πάλι την εκδήλωση είναι μεγάλα και κοινής αποδοχής στο χώρο τους είτε μιλάμε για την Ηλεία, είτε για ολόκληρη τη χώρα.

Μαζί μας φέτος θα είναι οι:

Διονύσης Αγγελόπουλος

Ο 26χρονος Διονύσης Αγγελόπουλος είναι από το 2008 είναι αθλητής της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του την τελευταία πενταετία. Την περασμένη χρονιά αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό Σκιφ Ανδρών, το 2016 κατέκτησε σειρά μεταλλίων στη διεθνή Ρεγκάτα στο Πάολο Νταλ Όλιο  στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας, ενώ έχει πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λονδίνου το 2012 και του Ρίου το 2016, καθώς σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Πολυχρόνης Χρονόπουλος

Ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος κατάγεται από το Γούμερο του δήμου Πύργου και είναι παραολυμπιονίκης με σημαντική και πολύχρονη καριέρα. Έχει λάβει μέρος σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες, Ατλάντα, Αθήνα και Σίδνεϊ, σε έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τέσσερα Πανευρωπαϊκά. Από το 1992 έως και σήμερα σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στα αγωνίσματα της κολύμβησης, της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, έχοντας πάμπολλες εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Την περασμένη χρονιά τίμησε με την παρουσία του τον Μαραθώνιο Ολυμπίας, ενώ επισκέπτεται συχνά πυκνά την Ηλεία για να μιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων του νομού μας.

Δημήτρης Κανδύλης

Ο Δημήτρης Κανδύλης, μέλος της επίλεκτης ομάδας του  Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κατακόλου, ασχολείται από το 2000 με τη σκοποβολή και την τελευταία τετραετία έχει σημειώσει πλήθος εγχώριων και διεθνών διακρίσεων. Πρόσφατα κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rifle World Shoot στη Μόσχα, μεταξύ 600 συμμετεχόντων.  Έχει κατακτήσει τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Shootgun, την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο τυφέκιο και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδυασμού και των τριών όπλων, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2018.

Διονύσης Ψυχογιός

Ο Διονύσης Ψυχογιός από τον Πύργο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 91 κιλών, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας,  που διεξήχθη στις 4-7 Μαΐου  2017 στην Άρτα και στη Φιλιππιάδα. Ο 30χρονος αθλητής που είναι μέλος της Παναχαϊκής, έφτασε μεταξύ 16 αθλητών της κατηγορίας του στον τελικό, όπου επιβλήθηκε του Αλέξανδρου Καντούτση από την Αθήνα. Μάλιστα, η πρώτη θέση που πήρε του έδωσε την άνοδο στην κατηγορία Elite (πρώην Α΄ Εθνική) της ελληνικής πυγμαχίας, γεγονός που αποτελεί μεγάλη διάκριση για τον Πυργιώτη πυγμάχο.

Όλη η επικαιρότητα