Πολιτισμός

Βραδιές Ντοκιμαντέρ – Paradise Or Oblivion

13592_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών συνεχίζει την πρωτοβουλία «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Paradise or Oblivion (Παράδεισος ή Λήθη)».

Που: Cine Cinema, Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης

Πότε: Τρίτη, 30/10/2012, 22:00

Paradise or Oblivion (Παράδεισος ή Λήθη) / Roxanne Meadows / 58ʼ / 2012 / USA

Το Paradise or Oblivion είναι ένα σύντομο ντοκιμαντέρ-εισαγωγή για τους ανθρώπους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους στόχους και τις προτάσεις του Venus Project.

Ένα δωρεάν online ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από το Venus Project. Πρωτότυπη μουσική από Carly Paradis (http://www.carlyparadis.com/) από το άλμπουμ της «They Have Been Watching».

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ αναφέρονται με λεπτομέρεια οι βαθύτερες αιτίες των συστημικών διαταραχών των αξίων και τα επιζήμια συμπτώματα που προκαλούνται από την τρέχουσα κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του πολιτισμού μας.

To Venus Project τάσσεται υπέρ ενός νέου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος, ενημερωμένο με τη σημερινή γνώση, που χαρακτηρίζει τη διά βίου εργασία του Κοινωνικού Μηχανικού, φουτουριστή, εφευρέτη και Βιομηχανικού σχεδιαστή Jacque Fresco, που ο ίδιος αποκαλεί οικονομία βασισμένη σε πόρους.


Στην ταινία τονίζεται η ανάγκη να ξεπεραστούν παρωχημένες και αναποτελεσματικές μέθοδοι της πολιτικής, των νόμων, των επιχειρήσεων και να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της επιστήμης, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ανθρώπων του κόσμου.

Δεν βασίζεται στις απόψεις των πολιτικών και οικονομικών ελίτ ή στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά στη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας με τον πλανήτη που θα μπορούσε να προσφέρει τελικά την αφθονία για όλους τους ανθρώπους.

Το «Παράδεισος ή Λήθη», από το Venus Project, εισάγει τον θεατή σε ένα πιο κατάλληλο σύστημα αξιών με ολιστική προσέγγιση προς όφελος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=Ip_ElRKNTUQ


Μετά την προβολή, ανάλογα με τη διάθεση των θεατών, μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Ευχαριστούμε θερμά το Cine Cinema για τη φιλοξενία των Βραδιών Ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες: 26220-38088 (Cine Cinema)

Όλη η επικαιρότητα