Ηλεία Πολιτισμός

Βραδινό μελωδικό ταξίδι από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Το Σύνολο Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού, υπό την διδασκαλία του π. Γ.  Αναγνωστόπουλου  και με τη βοήθεια των καθηγητών του σχολείου κ. Α.  Φουκαρά και Φ. Τζανέτου, καθώς και με την αρωγή των κ.  Θ.  Αναγνωστόπουλου και Γ.  Αναγνωστοπούλου, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή  συναυλία λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εορταστικής ημέρας όπου το Βαρθολομιό και ο Δήμος Πηνειού είχαν υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν ένα υπέροχο βραδινό μελωδικό ταξίδι.

«Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και συγκινητική, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των μαθητών μας και των καθηγητών τους. Να τονιστεί ότι τα Μουσικά σχολεία της Ελλάδας είναι ο μόνος δημόσιος εκπαιδευτικός χώρος που διδάσκεται η Βυζαντινή Μουσική υποχρεωτικά, κρατώντας ισχυρούς τους δεσμούς με τις ρίζες μας», δήλωσε η διευθύντρια κ. Μαρία Μπίρμπα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, φάνηκε μικρό για να χωρέσει τους θεατές που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Ο οικονομολόγος κ. Παύλος Αυγερινόπουλος περιγράφει ως ακροατής και θεατής τη γνώμη του για την Συναυλία. Την αναδημοσιεύουμε: «Όσοι βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν μια καταπληκτική συναυλία που κράτησε 1,5 ώρα με Σμυρναίικα, Δημοτικά και Λαϊκά τραγούδια, από τον παπά- Γιώργη Αναγνωστόπουλο που έπαιξε με μοναδικό τρόπο όπως πάντα και βιολί, τον Αλέξανδρο Φουκαρά, που έπαιξε και μπουζούκι, το Θεολόγο Αναγνωστόπουλο που έπαιξε και κιθάρα, τη Γεωργία Αναγνωστοπούλου και τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Η 8μελής Ορχήστρα αποτελούνταν από δασκάλους και μαθητές του Σχολείου και περιλάμβανε 2 βιολιά, 2 κλαρίνα, 1 ούτι, 1 τουμπελέκι, 1 κιθάρα και 1 πιάνο.
Οι μουσικοί ενθουσίασαν το κοινό με το παίξιμό τους, ο ένας καλύτερος απ’ τον άλλον. Ο παπα γιώργης με το μαγικό βιολί που γοήτευσε τους θεατές, ο Φώτης Τζανέτος με το γλυκό κλαρίνο του που ξεσήκωσε το κοινό, ο Αλέξανδρος Φουκαράς με το θαυμάσιο τρίχορδο μπουζούκι του (κατασκευής Βάρλα!) με τις ακριβείς, δεξιοτεχνικές του εκτελέσεις, ο φέρελπις μαθητής στο ούτι Μαχαίρας, που εξελίσσεται σε έναν άριστο μουσικό αλλά και όλοι οι μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι έπαιξαν τέλεια και στάθηκαν επάξια δίπλα στους δασκάλους τους, οι οποίοι ακάματα και αθόρυβα κάνουν εξαιρετική δουλειά, διδάσκοντας μουσική με τόση αγάπη και τόσο ζήλο στα παιδιά που επιθυμούν εκτός απ’ τις εγκύκλιες σπουδές τους να κοπιάζουν περισσότερο μαθαίνοντας και μουσική»

Όλη η επικαιρότητα