Ηλεία

Βραδινός σεισμός «τρόμαξε» τη νότια Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της νότιας Ηλείας ο σεισμός που εκδηλώθηκε προχθές το βράδυ στις 22:33 στη χερσαία περιοχή του όρους Λαπίθα, κοντά στη Σμέρνα, και ήταν μεγέθους 4,1R με μόλις 9,7 χλμ εστιακό βάθος.

Το σχεδόν επιφανειακό του βάθος ήταν αυτό που τρόμαξε πολύ κόσμο, αφού η πλειονότητα πίστεψε ότι ο σεισμός ήταν πολύ μεγαλύτερου μεγέθους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι το εστιακό βάθος ήταν αυτό που προκάλεσε την ανησυχία, διότι ήταν πολύ κοντά στην επιφάνεια.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Βρίνας, Βασίλης Κοπανιτσάνος, τόνισε ότι οι κάτοικοι πετάχτηκαν ανήσυχοι καθότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ανησυχήσει από μικροσεισμούς στην περιοχή, σημειώνοντας ότι άπαντες είναι σε εγρήγορση.

«Έχουμε ανησυχήσει λίγο γιατί η πηγή βγάζει θολό νερό. Έχουμε ενημερώσει και σεισμολόγους στην Αθήνα και είμαστε σε αναμονή», ανέφερε.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Ζαχάρω, όπου κάποιοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους. ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δ. Κόσσυφας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» πως η δόνηση ήταν ισχυρή και ανησύχησε προσωρινά τους κατοίκους, ωστόσο δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά.

Όλη η επικαιρότητα