Αρχείο «Πατρίς»

Βρανά Βαρθολομιού: Θα τον σκότωναν για 25 ευρώ!

Μια απίστευτη περιπέτεια για έναν 22χρονο...
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζουμε στην εφ. «Πατρίς» της 11ης Φεβρουαρίου 2009, για ένα τρομακτικό σκηνικό, το οποίο βίωσε ένας 22χρονος από το Βρανά Βαρθολομιού, όταν σταμάτησε σε ενέδρα ληστή, που παρίστανε τον αστυνομικό. Ο αδίστακτος ληστής, δεν δίστασε να τραβήξει μαχαίρι και να τον απειλήσει…

Το δημοσίευμα:

Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες τα ξημερώματα ένας 22χρονος από το Βρανά Βαρθολομιού, ο οποίος επιστρέφοντας με το μηχανάκι του στο σπίτι του σταμάτησε σε νόημα αστυνομικού στην άκρη του δρόμου.

Τότε όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μαχαίρι και αντιλήφθηκε έντρομος ότι δεν επρόκειτο για αστυνομικό αλλά για ληστή που φορούσε φωσφορούχο γιλέκο.

Ήταν λίγο μετά τις 1:30π.μ. όταν ο 22χρονος επέστρεφε στο σπίτι του στο Βρανά και σε ένα παράδρομο της επαρχιακής οδού Γαστούνης βαρθολομιού είδε παρκαρισμένο ένα περιπολικό και έναν αστυνομικό που φορούσε φωσφορούχο γιλέκο όπου έγραφε POLICE, να του κάνει νόημα με ένα φακό να σταματήσει.

Χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό ο 22χρονος κινήθηκε προς τον αστυνομικό και σταμάτησε το μηχανάκι του χωρίς όμως να σβήσει τον κινητήρα. Αμέσως τότε αντιλήφθηκε ότι ο άντρας δεν ήταν αστυνομικός αλλά κάποιος που φορούσε φωσφορούχο γιλέκο σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί και ότι το περιπολικό ήταν απλά ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας CITROEN, σαν και αυτά που χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία.

Ο άγνωστος άνδρας, που σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο 22χρονος, είχε περίπου 1,90 με 1,95, έντονα ξανθά μαλλιά και μιλούσε με βαριά φωνή, τράβηξε μαχαίρι και του ζήτησε χρήματα κινητά τηλέφωνα και ότι άλλο είχε πάνω του. Με την άκρη δε του ματιού του πρόλαβε να δει ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα ακόμα άτομο.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ο 22χρονος ξεκίνησε το μηχανάκι του και τράπηκε σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθυνόμενος προς το Βαρθολομιό, το λευκό αυτοκίνητο άρχισε να τον καταδιώκει.

Στην τελευταία όμως απότομη στροφή του δρόμου πριν τη γέφυρα στην είσοδο του Βαρθολομιού ο 22χρονος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του με αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία του να βγει από το δρόμο και να πέσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Οι δύο άντρες που καταδίωκαν τον 22χρονο δεν κατάλαβαν ότι είχε βγει από το δρόμο με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την πορεία τους και να μπουν στο Βαρθολομιό.

«Στην αρχή πανικοβλήθηκα», είπε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 22χρονος και συνέχισε: «ήμουν χτυπημένος και ήταν σκοτάδι Έβαλα το χέρι στη ρόδα και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν γυρνούσε ότι το μηχανάκι είχε σβήσει… σκέφτηκα ότι εκεί θα με έπιαναν δευτερόλεπτα όμως μετά άκουσα το αυτοκίνητο να περνάει από το δρόμο και να συνεχίζει χωρίς να σταματήσει».

«Θα τον σκότωναν για 25 ευρώ;»

Λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε συνέλθει κάπως από το χτύπημα ο 22χρονος ανέβηκε και πάει στο μηχανάκι του και έφτασε στο σπίτι του όπου εξιστόρησε περιπέτεια που είχε μόλις περάσει.

Ο 22χρονος μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάκωση συνδέσμων και τραύμα στο ισχίο. Στη συνέχεια συνοδεία πάντα της οικογένειας του πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Γαστούνης όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

«Το παιδί γύρισε σε πολύ άσχημη κατάσταση», είπε η μητέρα του 22χρονου στην εφημερίδα «Πατρίς» και συνέχισε: «αφού μας είπε τι είχε συμβεί πήγε στο νοσοκομείο άφησε πάνω στο τραπέζι τα χαρτιά του όλα και τα χρήματα του και το μεροκάματο του που είναι 25 ευρώ. Θα μου σκότωναν το παιδί για 25 ευρώ… αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο».

Όλη η επικαιρότητα