Βραβεύτηκε η «Greek Pony Farm» από την Κυπαρισσία στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017!

Με συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 και για μια ακόμα χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής. Η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλα τα προϊόντα είχαν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής.
Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία.

Με το βραβείο καλύτερης συσκευασίας τιμήθηκε το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM από την Κυπαρισσία! Ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα, που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα, τη μοναδική δυνατή γεύση, αλλά και την εξαιρετική συσκευασία.

Το προϊόν που αναδείχθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοσης στο φιστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το βραβείο.
Πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.

«Greek Pony Farm»
Στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο, στο κέντρο ενός πραγματικού ελληνικού γεωργικού «παράδεισου», βρίσκεται η «Greek Pony Farm», η φάρμα της οικογένειας Νικολακόπουλου. Σε έναν τόπο ευλογημένο, όπου η ελληνική γη χαρίζει γενναιόδωρα τους μοναδικούς καρπούς της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών είναι παρούσα παντού στους ελαιώνες και στα κτήματα της Φάρμας. Η προσωπική φροντίδα κάθε λεπτομέρειας ξεκινά από την καλλιέργεια και τις υποδομές και ολοκληρώνεται με την παραγωγή και την τυποποίηση όλων των προϊόντων.
Για την οικογένεια Νικολακόπουλου, η Φάρμα είναι τρόπος ζωής. Κι αυτό είναι φανερό σε κάθε σταγόνα βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου, σε κάθε διαλεκτή ελιά, σε κάθε καρπό που φέρει την υπογραφή «Greek Pony Farm»!

Βιολογικό «Καλαμάτα ΠΟΠ»
Ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα και τη μοναδική δυνατή γεύση. Παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από καρπούς της ποικιλίας «Κορωνέικη», που μαζεύονται με παραδοσιακό ήπιο τρόπο ακριβώς τη στιγμή που πρέπει και επιλέγονται προσεκτικά ένας ένας με το χέρι. Μεταφέρονται μέσα σε ειδικά σκεύη που εξασφαλίζουν τον αερισμό τους και ελαιοποιούνται αμέσως με αυστηρά ψυχρή έκθλιψη.

Οι πιο πεδινοί ελαιώνες του κτήματος, τα ίδιας ηλικίας ελαιόδεντρα και η κοινή διαχείρισή τους συμβάλλουν με τη σειρά τους στην πολύ χαμηλή οξύτητα, στο κορυφαίο διατροφικό προφίλ και στην έντονη ταυτότητα του ιδιαίτερου αυτού ελαιόλαδου. Αυτό, άλλωστε, διασφαλίζεται και από τις πιστοποιήσεις οργανικής (βιολογικής) γεωργίας και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει.

Πηγή: Θάρρος