Categories: Πολιτισμός

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Ηλείο Γιάννη Γαλανόπουλο

Share

Με μια πολύ σημαντική διάκριση έφυγε από το «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού» ο Ηλείος Γιάννης Γαλανόπουλος, ο σκηνοθέτης της Ομάδας Θεάτρου Φυλής «Υπερφωτισμένοι».

Κέρδισε ομόφωνα από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την παράσταση «La Nona» του Roberto Cossa.

Το «La Nona», που προκρίθηκε στο Φεστιβάλ μέσα από 32 συμμετοχές θεατρικών παραστάσεων, απέσπασε συνολικά τέσσερα σημαντικά Βραβεία και έναν Έπαινο Ερμηνείας για την 7χρονη Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου, την κόρη του σκηνοθέτη, στον ρόλο της Αφηγήτριας.

Εκτός από το «βαρύ» Βραβείο Σκηνοθεσίας, η Ομάδα απέσπασε το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την αεικίνητη Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου που υποδύθηκε μοναδικά τον «Τσίτσο», το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης της Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Θερμαϊκού και το Βραβείο Μουσικής για τον Ηλείο, επίσης, Νίκο Γκουβίτσα, για την σπαραξικάρδια και νοσταλγική μουσική του, η οποία σε έκανε να νιώθεις αβίαστα λύπη και συμπόνοια για τα πάθη των ηρώων της Nona.