Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» στα «IMPACT BITE AWARDS 2022»

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στο Markou Wine Museum, η ενδέκατη τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2022, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Boussias, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ και με την τιμητική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τις αναδόχους εταιρείες Space Hellas – Radiant Technologies,  στην κατηγορία  Τουρισμός Πολιτισμός, απέσπασε το BRONZE  Βραβείο για το έργο «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Στην τελετή, στην οποία κατεγράφη ρεκόρ προσέλευσης, αφού την παρακολούθησαν 760 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Υπήρξε αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι στα έργα που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα 350.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίμησε την επέτειο των 200 ετών ανάλογα με τη συμβολή του τόπου μας στα χρόνια εκείνα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με πίστη και προσήλωση στο σκοπό, ενέταξε στο ΕΣΠΑ, δημοπράτησε και παρέδωσε στους πολίτες ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει την ιστορία της, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μιας και μέχρι ώρας χιλιάδες μαθητές το έχουν  επισκεφτεί   και έχουν ξεναγηθεί στους μέχρι τώρα σταθμούς.  Αποτελεί ύψιστη διάκριση πανελλήνιου χαρακτήρα η συγκεκριμένη βράβευση που εκτός των άλλων αναδεικνύει περίτρανα ότι η Περιφέρεια μας κινείται με  επιτυχία στις ράγες του ψηφιακού μετασχηματισμού, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.  Εξακολουθούμε και εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς αλλά περισσότερη εμπειρία πλέον με αντίστοιχα έργα νέας τεχνολογίας σε διάφορους τομείς όπως αυτός του πολιτισμού, της εξυπηρέτησης του πολίτη, της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλάζει με γοργά βήματα που πλέον είναι ορατά».

Όλη η επικαιρότητα