Ηλεία

Βραβείο από την ΕΡΤ στο Λύκειο Φιγαλείας!

Ακούστε το άρθρο

*ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Γενικό Λύκειο Φιγαλείας βραβεύτηκε για την μικρού μήκους ταινία- ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Γκιουζέλ Ζούρτσα» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος από τους μαθητές, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κατακτώντας την 3η θέση.

Τα παιδιά της Φιγαλείας συμμετέχοντας στον διαγωνισμό δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους, αφιερωμένη στην ιστορία της περιοχής τους.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν Ιωάννα Μαυροειδή, Άγγελος Τσέλα, Κωνσταντίνος Καπλάνης, Πέτρος Μπιμπής, Γεωργία Καπλάνη, Άρης Μαυροειδής, Δωρονίκη Καπλάνη, Αναστάσιος Παπαγιώργος, Θανάσης Κρεσταινίτης, Παναγιώτης Μπαλαδήμας καθώς και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Γιαννίκου, Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος και ο Διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Τζανέτος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των 19 σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι «μέσα από τη μελέτη και τη σπουδή ενός πλούσιου ψηφιακού αρχείου» όπως αυτό της ΕΡΤ, κατάφεραν να ενεργοποιήσουν κρίσιμες και χρήσιμες για τη μελλοντική ζωή τους δεξιότητες, όπως η δημιουργική σκέψη, η πειθαρχία και η συνεργατικότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην προσπάθειά σας να ξαναζωντανέψετε το Αρχείο της ΕΡΤ, καταφέρατε να σκεφτείτε κριτικά, να σχεδιάσετε τις δράσεις σας όλοι μαζί ως ομάδα, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία».

Όλη η επικαιρότητα