Πολιτισμός

Βραβείο «Δημήτρης Χορν»: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής της φετινής απονομής;

Ακούστε το άρθρο

Στο θέατρο Δημήτρης Χορν και σε μια συγκινητική βραδιά πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν». Φέτος συμπληρώθηκαν 20 ολόκληρα χρόνια από τη θέσπιση του βραβείου, για το οποίο ήταν φέτος υποψήφιοι οι: Αυγουστίνος Κούμουλος, Έκτορας Λιάτσος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Μιχαήλ Ταμπακάκης και Γιωργής Τσουρής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος επιμελήθηκε και τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης. Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος, παρέδωσε τον χρυσό σταυρό τελικά στον Γιώργο Τσουρή για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)».

Ο ηθοποιός και συγγραφέας βραβεύτηκε για τον ρόλο του στην παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» η οποία φιλοξενήθηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο». O Γιώργος Τσουρής είναι ο 20ός καλλιτέχνης που φορά τον σταυρό του Δημήτρη Χορν, ενώ λαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Μεταξύ των προσώπων που έδωσαν το παρών ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, αλλά και οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου. Ανάμεσά τους ήταν οι  Αργύρης Πανταζάρας, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Θανάσης Αλευράς και πολλοί άλλοι.

Δες φωτογραφίες:

Μιχαήλ Οικονόμου, Θανάσης Αλευράς, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Συριόπουλος

Θανάσης Αλευράς, Μιχάλης Συριόπουλος

Σταμάτης Φασουλής
Κώστας Γεωργουσόπουλος
Γιώργος Τσουρής, Σταμάτης Φασουλής
Γιώργος Τσούρης, Θάνος Τοκάκης

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

via

Όλη η επικαιρότητα