Αθλητισμός

Βραζιλία-Ολλανδία: Ένας… τελικός που δεν είναι καν της παρηγοριάς

54c70f90eb21064783870ddcf3e4fa57.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το πιο ανούσιο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται απόψε στις 23:00 στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια. Έστω κι αν περιλαμβάνει τη λέξη «τελικός» ο προσδιορισμός «μικρός» δεν αφήνει περιθώρια ενδιαφέροντος για τις Βραζιλία και Ολλανδία που θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση. Το δήλωσε άλλωστε και ο Λουίς Φαν Χάαλ: «Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξαχθεί. Το επαναλαμβάνω εδώ και δέκα χρόνια αυτό, αλλά τελικά θα πρέπει να παίξουμε. Δεν θα έπρεπε να διεξάγεται αναμέτρηση για την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Εάν υπάρχει ένα τρόπαιο, αυτό είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ». Με λίγα λόγια ο τεχνικός των οράνιε αποκάλυψε πόση σημασία θα δώσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως μπορεί να μην ισχύει απόλυτα για τη διοργανώτρια. 

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών και να ανακαλύψει κάποιο κίνητρο σε έναν αγώνα όπου τίποτα δεν κρίνεται, εκτός ίσως από τη θέση του στον πάγκο της Σελεσάο. Ο 65χρονος τεχνικός έχει κλείσει τα αυτιά του στις απαιτήσεις φιλάθλων και βετεράνων να παραιτηθεί τονίζοντας ότι από ένα και μόνο παιχνίδι, έστω κι αν αυτό ήταν το ταπεινωτικό 7-1 από τη Γερμανία, δεν μπορεί να κριθεί μια καλή πορεία. Το βέβαιο πάντως είναι ότι σε περίπτωση νέας ήττας απόψε απέναντι στους Ολλανδούς η οργή κατά του Σκολάρι θα χτυπήσει και πάλι κόκκινο.

Όπως και να έχει ο Σκολάρι θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Βραζιλιανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το μέλλον του. 

Στην προσπάθεια ανασύνταξης επιστρατεύτηκε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος επισκέφτηκε την Πέμπτη τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο όπυ βρίσκονται για να τους ανεβάσει το ηθικό.

Αυτή θα είναι η 12η φορά που θα συναντηθούν η Βραζιλία με την Ολλανδία και η παράδοση είναι ακριβώς μοιρασμένη (3-5-3). Από αυτά τα ματς τα τέσσερα ήταν για το Μουντιάλ και το ρεκόρ είναι 2-1-1 υπέρ της Ολλανδίας. Πιο πρόσφατη νίκη της Ολλανδίας ήταν το 2010 στα προημιτελικά (2-1) και πιο πρόσφατη της Βραζιλίας το 1994. Στη μοναδική τους ισοπαλία το 1998, προκρίθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Αλγερινός Τζαμέλ Χαϊμουντί. Ο 43χρονος θα γίνει ο πρώτος ρέφερι που από τη Μαύρη Ήπειρο που θα “σφυρίξει” σε αγώνα που θα κρίνει την τρίτη θέση ενός Μουντιάλ. 

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα