Κύπρος

Βρέφος επανήλθε λίγο πριν μεταφερθεί στο νεκτροτομείο

Βρέφος στην Κύπρο επανήλθε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νεκτροτομείο, ενώ οι γιατροί δεν είχαν καταφέρει να το επαναφέρουν. Το τριών μηνών βρέφος που μένει με τους γονείς του στην Πάφο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από εμετούς που είχε εισροφήσει.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο το μωρό στις 15:40 της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του από τη Ρουμανία όπου κατά την εξέταση του από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του αφού δεν έγινε κατορθωτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους. Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβάλλονταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο το βρέφος, ανένηψε.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά.

Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους επίσης από την Ρουμανία το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και κτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα