Κόσμος

Βρετανία: Δείτε φωτογραφίες από τη λαμπερή βάφτιση του πρίγκιπα Τζορτζ

vaptisi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επτά νονοί, μωβ σατέν μαξιλάρια, πρίγκιπες και δούκες, νερό από τον Ιορδάνη και άλλα πολλά συνέθεσαν το σκηνικό της βάπτισης του πρίγκιπα Τζορτζ. Οι γονείς, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον μπορεί να προτίμησαν μία «κλειστή» τελετή, «σπάζοντας» κάποια πρωτόκολλα, όμως τα βαφτίσια του πριγκιπικού μωρού ήταν λαμπερά.

Το τριών μηνών μωρό βαφτίστηκε στο παρεκκλήσι του παλατιού St. James, με την τελετή να διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Οι καλεσμένοι ήταν μόνο 22 άτομα και ήταν φυσικά όλοι γαλαζοαίματοι. Όλοι τους κάθισαν σε μωβ σατέν μαξιλάρια και γονάτισαν στο σημείο όπου το απαιτεί το τελετουργικό.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ φορούσε λευκό σατέν χιτώνα με δαντέλα, ενώ ο  αρχιεπίσκοπος του Κάντμπερι τον έρανε με νερό από τον Ιορδάνη, αφού πρώτα το ευλόγησε μέσα στην 172 ετών χρυσή κολυμπήθρα «Lily Font». Τα αδέρφια των γονιών που πετούσαν στα σύννεφα κατά τη διάρκεια της τελετής, Πίππα και Χάρυ, πήραν και αυτοί μέρος στα βαφτίσια, καθώς καθώς διάβασαν περικοπές από το κατά Λουκά και κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, αντίστοιχα.

Μετά τα βαφτίσια ακολούθησε ιδιωτική δεξίωση με τσάι στο Clarence House, από τον παππού πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα.

Στη δημοσιότητα έχουν βγει μέχρι στιγμής φωτογραφίες μόνο από τις αφίξεις και τις αποχωρήσεις, όμως αναμένεται να δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες οι επίσημες φωτογραφίες από τον Χολιγουντιανό φωτογράφο, Τζέισον Μπελ.


(Ο νονός Όλιβερ Μπέικερ με τη σύζυγό του Μελ)


(Ο νονός Ουίλιαμ βαν Κούτσεμ με τη σύζυγό του Ρόζι)


(Φίλοι της οικογένειας)


(Οι παππούδες του πρίγκιπα Τζορτζ και γονείς της Κέιτ)

Όλη η επικαιρότητα