Κόσμος

Βρετανία: Εκδόθηκε το επίσημο έμβλημα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’

Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.
Ακούστε το άρθρο

Eκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το επίσημο έμβλημα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της συζύγου του, Καμίλα, νωρίτερα την Παρασκευή (11/2).

Το έμβλημα αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το Associated Press, από τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Apple, Τζόνυ Άιβι και τους συνεργάτες του, αναπαριστά την αγάπη του μονάρχη για τη φύση απεικονίζοντας τη χλωρίδα που συμβολίζει τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία αυτά είναι το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας.

Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Τζόνυ Άιβι. «Το έμβλημα μιλάει για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς 15 βασιλείων, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, μετά το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ το Σεπτέμβριο του 2022, αλλά η επίσημη στέψη του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και περίπου 1.000 χρόνια.

Παράλληλα με την τελετή, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακές πομπές, μια μουσική συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στους δρόμους, επιδείξεις φωτισμού και εθελοντική εργασία στην κοινότητα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όλη η επικαιρότητα