Categories: Κόσμος

Βρετανία: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα, τον Ουίλιαμ και την Κέιτ

Share

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου και τη σύζυγό του Καμίλα να στέκονται στο πλευρό του νέου πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο παλάτι καθώς ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ για μια μεγάλη δεξίωση με προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών και επίσημους καλεσμένους.

Και οι τέσσερις είναι ντυμένοι στα μαύρα καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου – το βράδυ πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όπως αναφέρει το Sky News, πρόκειται για το πρώτο σημαντικό κρατικό γεγονός του βασιλιά και μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παγκόσμιων ηγετών και παγκόσμιων πολιτικών προσωπικοτήτων που έχει ποτέ φιλοξενήσει το παλάτι.

Η φωτογραφία αναδεικνύει τη στήριξη που έδωσαν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας στον βασιλιά και τη βασιλική σύζυγο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’.

Chris Jackson/Buckingham Palace via AP

Στον φόρο τιμής του στη γιαγιά του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε δηλώσει:

«Θα τιμήσω τη μνήμη της υποστηρίζοντας τον πατέρα μου, τον βασιλιά, όπως μπορώ».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη δεξίωση, η οποία είχε μια μεγάλη λίστα καλεσμένων με προέδρους, πρωθυπουργούς και βασιλικά μέλη από όλο τον κόσμο να δίνουν το «παρών».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ήταν μεταξύ περίπου 500 ατόμων προσκεκλημένων.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας δεν θα παραστεί στη COP27, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο.