Κόσμος

Βρετανός δολοφονήθηκε σε ψυχεδελική τελετή στον Αμαζόνιο

newego_large_t_1101_54262186_type12713.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας Βρετανός άνδρας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου κατά την διάρκεια τελετής στον περουβιανό Αμαζόνιο.

Ο 26χρονος Ουνές Γκόμες, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια μιας πνευματικής τελετής αφού πρώτα είχε καταναλώσει ένα παραισθησιογόνο φυτό.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι  αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ένας Καναδός άνδρας ηλικίας 29 ετών, εν ονόματι Joshua Andrew Freeman Stevens μαχαίρωσε τον Γκόμες βρισκόμενος σε αυτοάμυνα αφού του επιτέθηκε με μαχαίρι στο Phoenix Ayahuasca, ένα εναλλακτικό κέντρο υγείας.

Οι δύο άντρες συμμετείχαν σε μια τελετή ayahuasca κοντά στη ζούγκλα της πόλης Iquitos το βράδυ της Τετάρτης.
Το Ayahuasca είναι ένας συνδυασμός από άμπελο Αμαζονίου και διμεθυλτρυπταμίνη (DMT) και παρέχει στους χρήστες ψυχεδελική εμπειρία, όταν συνδυαστούν. Συνήθως δεν σχετίζεται όμως με περιστατικά βίας.

Μια πηγή της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε πως ο Γκόμες επιτέθηκε στον Στίβεν εξαιτίας ενός κακού ταξιδιού αλλά ο Στίβενς κατάφερε να γυρίσει προς την άλλη πλευρά την λεπίδα του μαχαιριού, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει στο στήθος και το στομάχι.

Το κέντρο, που χρεώνει 1.200 δολάρια για μια δεκαήμερη θεραπεία, περιγράφεται στην σελίδα του στο Facebook, ως ένα ασφαλές μέρος για να «δοκιμάσει κανείς φυτικά φάρμακα και να ανακαλύψει την αληθινή φύση του εαυτού του».

Πηγή: Independent

Όλη η επικαιρότητα