Πάτρα: Ανασύρεται η άτρακτος του μοιραίου αεροσκάφους – Τραγικός επίλογος για τον πιλότο Π.Κεφαλά

Με τραγικό τρόπο έπεσε χθες το απόγευμα η αυλαία των ερευνών, για την ανεύρεση της σορού του Παναγιώτη Κεφάλα, πιλότου του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή, ανοικτά του Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας την περασμένη Τετάρτη.
Η σορός του άτυχου πιλότου, βρέθηκε στις 5 το απόγευμα από δύτες του Λιμενικού Σώματος, μέσα στην καμπίνα του μονοκινητήριου αεροσκάφους, σε βάθος 50 μέτρων, στο σημείο όπου το ωκεανογραφικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος» είχε εντοπίσει με τα ηχοβολιστικά του μηχανήματα, μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 μέτρων.
Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν το αεροσκάφος του πατρινού πιλότου, βούτηξε στην θάλασσα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το δυστύχημα είδε ένας ψαράς από την περιοχή του Κρυονερίου, που ειδοποίησε τις αρχές και υπέδειξε την περιοχή της μοιραίας πτώσης. Ωστόσο, οι έρευνες και ο εντοπισμός της ατράκτου του αεροσκάφους αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση, λόγω του βάθους της θάλασσας που φτάνει στο συγκεκριμένο σημείο, τα 50 μέτρα.
Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες ερευνών και η κινητοποίηση εναέριων, πλωτών και χερσαίων μέσων, καθώς και πλήθους ανθρώπων, που έψαχναν σε μεγάλο εύρος ακτογραμμής τεσσάρων νομών, για να καλύψουν κάθε πιθανότητα.
Είναι ενδεικτικό ότι ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, είχε δώσει εντολή από την Παρασκευή, οι παράκτιες έρευνες να διευρυνθούν με 13 οχήματα και 35 άνδρες, από την Ακράτα της Αχαΐας έως την Κυλλήνη της Ηλείας και από τον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας έως τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Από την Παρασκευή, στις έρευνες μπήκε και το ωκεανογραφικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», καθώς διαθέτει τα κατάλληλα ηχοβολιστικά όργανα για επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης. Πράγματι, το σκάφος δεν άργησε να εντοπίσει ένα ίχνος σε βάθος 50 μέτρων.
Ωστόσο, οι δύτες του Λιμενικού που βούτηξαν στο σημείο, χρειάστηκαν προσπάθειες δύο ημερών, μέχρι να εντοπίσουν την άτρακτο του αεροσκάφους και την σορό του Πατρινού πιλότου.
Η δυσκολία οφείλετο στο μεγάλο βάθος. Όπως ανέφεραν αρμόδιοι που παρακολουθούσαν από κοντά την επιχείρηση έρευνας, από τα 30 μέτρα βάθος και κάτω, οι δύτες δεν μπορούσαν να δουν σχεδόν τίποτα.
Ακόμα, η κάθε ομάδα δυτών, είχε χρονικό περιθώριο έρευνας το πολύ 18 λεπτά, από την 1 ώρα και δέκα λεπτά που διαρκούσε συνολικά κάθε κατάδυση, λόγω του μεγάλου βάθους.
Η σωρός του Παναγιώτη Κεφάλα, αρχικά μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Μεσολογγίου και από εκεί στο νοσοκομείο της πόλης, όπου έπρεπε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισης από συγγενικό του πρόσωπο και θα μεταφερόταν στο ΠΓΝΠ για νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ήταν η αιτία θανάτου.
Όσον αφορά την άτρακτο του αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» θα ανασυρθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να γίνει έρευνα για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.