Οικονομία

«Βροχή» επιδομάτων: Τρεις καταβολές μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα καταβληθούν τρία επιδόματα σε χιλιάδες δικαιούχους. Τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν το επίδομα παιδιού, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το επίδομα πετρελαίου.

Αναλυτικότερα:

Επίδομα παιδιού

Την Τρίτη, 26 Ιουνίου πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018. Τα χρήματα όμως θα φαίνονται και θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνιου στους λογαριασμούς.

Η επικείμενη πληρωμή της δεύτερης δόσης αφορά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο Επίδομα Παιδιού.

Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης

Στις 28 Ιουνίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Η πληρωμή αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ για την πληρωμή στο επίδομα θέρμανσης, η δεύτερη δόση (β’ δόση) θα δοθεί, εκτός απρόοπτου, στο τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα για αιτήσεις που υποβάλλονται στο Taxisnet κατά το χρονικό διάστημα από 16η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2018 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφαιρεθεί ποσό προυπολογισθέν για την ικανοποίηση των αιτήσεων που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας, καταβάλλεται έως 29 Ιουνίου 2018, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.

Η πρώτη πληρωμή έγινε στις 30 Ιανουαρίου του 2018 για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι της 15 Ιανουαρίου 2018.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης δηλαδή στο μισό από το ύψος του επιδόματος του 2016-17.

Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 30 Απριλίου 2018 μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα