Αχαϊα Ηλεία

«Βρόχος» για το ΕΚΑΒ οι διακομιδές στην Πάτρα

ekab.jpg
Ακούστε το άρθρο

Θηλιά που κάθε μέρα σφίγγει ολοένα και περισσότερο είναι οι διακομιδές ασθενών από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας προς αυτά της Πάτρας για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ του νομού. Καθημερινά, γίνονται τουλάχιστον τρία δρομολόγια προς την Αχαΐα, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτη την Ηλεία για τρεις με τέσσερις ώρες.

Τη δεδομένη στιγμή στην Ηλεία υπάρχουν τρία ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα, και δύο τη νύχτα.

«Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ελλείψεων στα νοσοκομεία, διότι το ΕΚΑΒ αναγκάζεται να αναλώνει καθημερινά τις δυνάμεις του στο να διακομίζει ασθενείς από την περιφέρεια προς την Πάτρα. Η δουλειά του ΕΚΑΒ είναι να αντιμετωπίζει έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στον νομό που είναι το προσωπικό έξω από τα νοσοκομεία. Όμως, λόγω του ότι πολλά νοσοκομεία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα, είμαστε ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένοι στο να προστρέξουμε στην Ανδρίτσαινα ή στην Κρέστενα ή σε περιοχές της βόρειας Ηλείας. Το έργο μας έτσι γίνεται όλο και δυσχερέστερο», δήλωσε στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» της ΟΡΤ ο Γρηγόρης Μπαράκος, διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι να έχουμε τροχαίο και να μην έχουμε ασθενοφόρο επειδή κάνει διακομιδή προς την Πάτρα;».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι το μείζον πρόβλημα στην Ηλεία είναι οι πολύ συχνές διακομιδές ασθενών στην Πάτρα, εξαιτίας των ελλείψεων στα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας.

«Ο σχεδιασμός στο ΕΚΑΒ έχει γίνει με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτει τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Στην Ηλεία δεν ισχύει αυτό, διότι το ΕΚΑΒ κάνει όλα τα άλλα, εκτός από το να καλύπτει τα επείγοντα. Είμαστε 34-38 άτομα προσωπικό και καθημερινά υπερβάλλουμε εαυτούς με οχήματα παλαιά πλην ενός που είναι από το 2009. Όσο τα νοσοκομεία της Ηλείας δεν ενισχύονται με τις απαραίτητες ειδικότητες, τόσο θα συνεχίζονται οι διακομιδές ασθενών στην Πάτρα, οι οποίες είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις κάθε μέρα», επισημαίνει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Θεοδωρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ενίσχυση του προσωπικού από τη στιγμή που οι διασώστες επιτελούν επιπλέον εργασία πέρα της κάλυψης των εκτάκτων περιστατικών.

Όλη η επικαιρότητα