Οικονομία Πολιτική

Βρούτσης: «Προτεραιότητα η άμεση έκδοση των 250.000 εκκρεμών συντάξεων»

Ακούστε το άρθρο

«Θα επιστρεψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν» είπε ο υπουργός Εργασίας – «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω» παραδέχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου

Με σύντομες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης και στο Υπουργείο Εργασίας. Ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης εμφανίστηκε συγκινημένος για την επάνοδό του σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά και εξήγγειλε τις επείγουσες προτεραιότητες του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που είναι:

br-ax01

–          Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που ξεπερνούν τις 250.000. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για λογιστικές μεθοδεύσεις που εμφανίζουν πλεόνασμα παγώνοντας την έκδοση των συντάξεων

–          Εως την 1/6/2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνουν ψηφιακά

–          Θα επιστρεψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν.

br-ax02

–          Ενταντικοποίηση των ελέγχων που ατόνησαν λογω προεκλογικής περιόδου στις τουριστικές περιοχες για την αδήλωτη εργασία.

–          Δεν θα ισοπεδώσουμε τα πεπραγμένα είπε ο νέος υπουργός. «Θα διατηρήσουμε οτιδήποτε καλό» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης.

–          Παραδίδοντας το τιμόνι του υπουργείου  Εργασίας η κυρία Αχτσιόγλου έκανε απολογισμό του έργου της σημειώνοντας: «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η απερχόμενη υπουργός στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις.

br-ax03
br-ax04

via

Όλη η επικαιρότητα