Οικονομία

VW: Καταργεί τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel

volkswagen64337.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας προανήγγειλε τα… δυσάρεστα, οριοθετώντας το προσδόκιμο ζωής των μοντέλων με θερμικό μοτέρ.

Το κύκνειο άσμα τους βιώνουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της VW. Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα, Muenchner Merkur, o επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, Klaus Zellmer ανέφερε πως μέχρι το 2035 η VW θα έχει σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων που κινούνται με θερμικό μοτέρ.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν εκπλήσσει, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η ακατάπαυστη διεύρυνση της γκάμας της VW με αμιγώς ηλεκτρικά. Πολιορκητικός κριός της μάρκας στην μετάβαση της ηλεκτρική κινητικότητα είναι φυσικά η συνεχώς διευρυνόμενη οικογένεια ID. Προσώρας αυτή στελεχώνεται από τα ID.3, ID.4 και ID.6 (Κίνα) και αναμένεται να εμπλουτιστεί από το αυτοκίνητο πόλης ID.1, το B-SUV ID.2 και την coupe έκδοση του ID.4, το ID.5.

Υπενθυμίζεται πως η προσοχή της VW έχει στραφεί και στο Project Trinity, τη μελλοντική ηλεκτρική ναυαρχίδα της, που εκτός από τις δυνατότητες ταχείας φόρτισης, θα μπορεί να κινείται και αυτόνομα.

Σύμφωνα με τον Zellmer ο στόλος της VW πρέπει να είναι ανθρακικά ουδέτερος τουλάχιστον μέχρι το 2050. Παράλληλα, οι δηλώσεις του για θανάτωση των ICE αυτοκινήτων υπό το έμβλημα της VW μέχρι το 2025 δεν αφορά τις ΗΠΑ και την Κίνα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στις τελευταίες, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η VW δεν είναι η μοναδική μάρκα του ομίλου που απομακρύνεται από τα θερμικά μοτέρ. Πριν λίγες μέρες η επίσης γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung –επικαλούμενη δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Audi, , Markus Duesmann, έγραψε πως από το 2026 η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Πηγή: newsauto.gr

Όλη η επικαιρότητα