Ηλεία

Βυθισμένοι στο σκοτάδι δρόμοι της Βουπρασίας

f1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο σκοτάδι είναι βυθισμένοι εδώ και δέκα μέρες πολλοί δρόμοι σε γειτονιές της Βουπρασίας λόγω βλάβης προγραμματιστή και μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Βρεθήκαμε στο Ψάρι, την Νέα Μανωλάδα, την Παλαιά Μανωλάδα και τη Βάρδα την περασμένη Δευτέρα αργά το βράδυ και σε πολλούς δρόμους ήρθαμε αντιμέτωποι με το…σκότος. Ο δημοτικός φωτισμος σε πολλούς δρόμους δεν λειτουργούσε. Όμως με το ξημέρωμα τα σβηστά όλο το βράδυ φωτιστικά σώματα …άναβαν!.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Βουπρασίας. Στο ερώτημα από πότε υπάρχει το πρόβλημα η απάντηση είναι από τις 6 Σεπτεμβρίου με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και το πρόβλημα εντάθηκε με τον ανεμοστρόβιλο της 8ης Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνος για τον φωτισμό την οδών είναι η ΔΕΗ και όχι ο δήμος. Τόσο ο αναπληρωτής δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Διονύσης Μάλλιαρης όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κ. Τάσος Μυλωνόπουλος επικοινώνησαν με την ΔΕΗ και εκείνη δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί από σήμερα αφού ήδη αντικαταστάθηκε –όπως είπαν- ο προγραμματιστής. «Το πρόβλημα υπάρχει από τότε που έπληξαν το δήμο οι θεομηνίες. Σε κάποιους δρόμους τα φώτα είναι αναμμένα, σε κάποιους σβηστά αλλά αναμμένα τη μέρα. Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και όπως είπε στον κ. Μάλλιαρη και σε μένα η ΔΕΗ θα αποκατασταθεί άμεσα», δήλωσε ο κ. Τάσος Μυλωνόπουλος. «Πράγματι στη Βάρδα κάποιοι δρόμοι το βράδυ δεν έχουν φως αφού είναι  σβηστά τα φωτιστικά των οδών αλλά τα ίδια φωτιστικά είναι αναμμένα τη μέρα. Σίγουρα είναι τεχνικό πρόβλημα της ΔΕΗ που θα πρέπει να το λύσουν οι αρμόδιοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος.

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα