Κόσμος

Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος σε λίμνη της Ιταλίας – Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 20 επιβάτες.
Ακούστε το άρθρο

Τουριστικό σκάφος βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και δύο αγνοούμενους, μέχρι στιγμής. 

Το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 20 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τουρίστες με τη βύθιση του να οφείλεται πιθανότατα στους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στη λίμνη Ματζόρε, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το σκάφος ανατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ των πόλεων Sesto Calende και Arona, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας είπε ότι 19 άνθρωποι είναι ασφαλείς, αλλά οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίστηκαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Repubblica, το σκάφος μετέφερε 25 άτομα που γιόρταζαν γενέθλια όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε αμέσως μετά. Όλοι οι επιβαίνοντες κατέληξαν στο νερό – αλλά πολλοί από τους επιβάτες κολύμπησαν μέχρι την ξηρά ή διασώθηκαν από άλλα σκάφη, ανέφεραν άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύτες διάσωσης και ένα ελικόπτερο έσπευσαν για να βοηθήσουν στην έρευνα στο νότιο άκρο της λίμνης και πολλά ασθενοφόρα εθεάθησαν επίσης στο σημείο. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από τους πυροσβέστες έδειξε καρέκλες και άλλα συντρίμμια να επιπλέουν σε ασταθή νερά.

Η λίμνη Ματζόρε βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας και είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στις όχθες τις βρίσκονται αρκετά τουριστικά θέρετρα Στην περιοχή υπήρχε κακοκαιρία την τελευταία ημέρα, με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας να εκδίδει προειδοποιήσεις για καταιγίδα.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα