Categories: Κόσμος

Wilko Johnson: Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr. Feelgood – Είχε εμφανιστεί και στην σειρά «Game of Thrones»

Share

Μια από τις εμβληματικές μορφές της βρετανικής πανκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τους θαυμαστές του. Ο λόγος για τον Wilko Johnson, κιθαρίστα των Dr. Feelgood.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του καλλιτέχνη στα social media όπου η οικογένειά του ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως ο Wilko Johnson πέθανε στο σπίτι του, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Το 2013, ο Wilko Johnson διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μάλιστα σε τελικό στάδιο. Ο ίδιος αποφάσισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και οι γιατροί του είχαν πει πως έχει μπροστά του, εννέα με δέκα μήνες ζωής.

Το 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Going Back Home» ενώ την ίδια χρονιά ανακοίνωσε πως είχε προχωρήσει σε μια μεγάλη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε ένας όγκος τριών κιλών.

Ο Johnson γεννήθηκε ως John Peter Wilkinson στο Canvey Island του Essex το 1947. Άρχισε να παίζει κιθάρα ως έφηβος, αλλά η επαγγελματική του καριέρα του ξεκίνησε το 1971, όταν σχημάτισε τους Dr Feelgood με τον τραγουδιστή Lee Brilleaux, τον μπασίστα John B Sparks και τον ντράμερ, John Martin.

O Wilko Johnson ήταν μέλος της μπάντας για τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ, τα τρία τελευταία εκ των οποίων μπήκαν στο top 20 των βρετανικών charts. Στη συνέχεια ακολούθησε σύγκρουση μεταξύ των μελών του συγκροτήματος και αποχώρησε.

Μετά την «έξοδο» του από τους Dr Feelgood δημιούργησε τους Solid Senders, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ το 1978, και για λίγο εντάχθηκαν στους Blockheads, παίζοντας στο άλμπουμ του 1980, Laughter. Λίγο αργότερα όπως αναφέρει ο theguardian.com άρχισε να επικεντρώνεται στην Wilko Johnson Band.

Το 2012 είχε κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο: Looking Back at Me.

Ο Wilko Johnson είχε εμφανιστεί και στην σειρά Game of Thrones σε έναν guest ρόλο όπου υποδύθηκε τον Ser Ilyn Payne, έναν βουβό εκτελεστή.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr