Σπίτι & Διακόσμηση

Xριστούγεννα: Πώς να φτιάξετε ένα φωτιστικό- σύννεφο στο παιδικό δωμάτιο

Και άλλες άλλες γιορτινές διακοσμήσεις…

Είναι η εποχή που τα παιδιά αποκτούν εκείνες τις αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν για μια ολόκληρη ζωή. Το πιο σημαντικό είναι η αγάπη που τους δίνουμε, όμως υπάρχουν και κάποια μικροπράγματα που χαράσσονται βαθιά μες το μυαλό ενός παιδιού.

Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ζεστό και παραμυθένιο  κλίμα στο παιδικό δωμάτιο, ιδέες που θα καλλιεργήσουν τη δική του φαντασία και θα του ανοίξουν την όρεξη για ακόμα περισσότερο παιχνίδι!  Mεταξύ αυτών και το cloud lamp, το φωτιστικό – σύννεφο δηλαδή που αν σας αρέσει μπορείτε να το κρατήσετε όλο το χρόνο.

Τα παιδιά λατρεύουν τις σκηνές, τα μικρά αυτοσχέδια σπιτάκια. Φτιάξτε του ένα μικρό καταφύγιο φωτισμένο όμορφα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πλαισιωμένο από δεντράκια. Να είστε σίγουροι πως θα περάσει πολλές ώρες παίζοντας μέσα σε αυτό!

Οι περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να στολίσουν δέντρο μέσα στο παιδικό δωμάτιο, τα στολίδια αν σπάσουν μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Αν έχετε την όρεξη και το κουράγιο, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα δεύτερο μικρό δεντράκι για το παιδί σας με στολίδια από αφρολέξ. Είναι εντελώς ακίνδυνα!

Το μικρό δέντρο του παιδιού σας μπορεί να είναι στολισμένο ακόμα και με μικρά αρκουδάκια του ή άλλα παιχνίδια.

Ο διάκοσμος μπορεί αν περιλαμβάνει γιρλάντες χρωματιστές τόσο πάνω από το κρεβάτι όσο και στον τοίχο. Οι ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι ιδανικές για να μάθετε στα παιδιά πώς να φτιάχνουν τις δικές τους χειροτεχνίες. Αντί να αγοράσετε το στολισμό μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας με πολύχρωμα χαρτόνια.

Μια ωραία διακοσμητική ιδέα που δε θα σας κοστίσει τίποτε είναι να βάλετε λαμπάκια τόσο στο πάτωμα όσο και στα ράφια του παιδικού δωματίου. Αυτή η λύση βέβαια προτείνεται για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα με το ρεύμα…

Αν έχετε χρόνο και όρεξη, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα σχήμα δέντρου στον τοίχο και κρεμάστε μερικά μπαλάκια. Ειδικά το βράδυ, ο φωτισμός αυτός θα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει παραμυθένιο. Μη ξεχάσετε να στολίσετε και τα παράθυρα!

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο: το  cloud light που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με πολύ απλά υλικά. Στην ουσία πρόκειται για ένα χάρτινο φωτιστικό ή για έναν συνδυασμό πολλών φωτιστικών μαζί, με επένδυση από βαμβάκι ή το υλικό με το οποίο γεμίζουμε τα μαξιλάρια. Η διαδικασία είναι λίγο κοπιώδης αλλά αρκετά διασκεδαστική.

Όλη η επικαιρότητα