Αθλητισμός

Ξανά Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιαννιώτης!

giannio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης με καταπληκτικό φίνις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Βαρκελώνη και διατήρησε τα σκήπτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να ήταν 25ος στα μισά της κούρσας αλλά είχε τις περισσότερες δυνάμεις στο τέλος, ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του και κατάφερε να κατακτήσει και πάλι την κορυφή του κόσμου.

Ο Γιαννιώτης όπως και πριν 2 χρόνια στην Σανγκάη έτσι και τώρα στην Βαρκελώνη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τέσσερα είναι και τα χρυσά που έχει κατακτήσει η Ελλάδα σε Παγκόσμιο. Εκτός από τα 2 του Γιαννιώτη, ο Άρης Γρηγοριάδης έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2005 στο Μόντρεαλ και η Εθνική πόλο των γυναικών το 2011 στην Σανγκάη.

Ο χρόνος του ήταν 1:49:11.8. Δεύτερος ήταν ο Γερμανός Λουρτζ με 1:49:14.5 και τρίτος ο Τυνήσιος Μελιούλι με 1:49:19.2. 

Ο Γιαννιώτης που έγινε ο δεύτερος αθλητής που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν έκρυψε τη χαρά του: “Είναι απίστευτο! Κατά τη διάρκεια της κούρσας το μόνο που έλεγα στον εαυτό μου ήταν να συνεχίσω.”

Όλη η επικαιρότητα