Περιβάλλον

Ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη λόγω σκουπιδιών

skoypidiatripoli.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη ανάγκη για ένα εξάμηνο ακόμα θα βρίσκεται ο δήμος Τρίπολης για να αποφευχθούν τα περσινά περιστατικά και να μην ξαναγεμίσει η πόλη απορρίμματα.

Η κήρυξη του δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήφθηκε για πρώτη φορά στις 11 Απριλίου 2013, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από μια μακρά περίοδο με τα σκουπίδια λόφους στους δρόμους της πόλης και εκθέσεις κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έκαναν λόγο για άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Με τις αποφάσεις αυτές τότε, άνοιξε ο δρόμος για μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής για διάστημα έξι μηνών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Με νέα απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που λήφθηκε στις 11 Οκτωβρίου παρατείνεται για έξι μήνες και συγκεκριμένα ως τις 11 Απριλίου 2014 η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Τρίπολης, προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, αφού ο δήμος δεν διαθέτει χώρο διάθεσης των σκουπιδιών.

Απότοκος της απόφασης αυτής είναι η συνέχιση της μεταφοράς των σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όλη η επικαιρότητα