Ηλεία

Ξαναχτύπησε η σπείρα με τις τηλεφωνικές απάτες στο Γεράκι Αμαλιάδας

Θύμα της σπείρας που εξαπατά πολίτες μέσω τηλεφώνου, έπεσε χθες το πρωί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου του δήμου Ήλιδας.

‘Όπως όλα δείχνουν η σπείρα συνεχίζει ακάθεκτη την δράση της και αυτή τη φορά επέλεξε ένα εύκολο θύμα, το ζευγάρι των ηλικιωμένων που ήταν πολύ εύκολο να εξαπατηθεί, ειδικά μάλιστα όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται ‘επαγγελματίες απατεώνες’.

Προσποιήθηκαν τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνησε χθες το πρωί μία γυναίκα στο σπίτι του ζευγαριού και προσποιούμενη την αστυνομικό συνομίλησε με τον 90χρονο και την 87χρονη σύζυγό του. Τα παιδιά των ηλικιωμένων διαμένουν στην Αθήνα και όταν το ζευγάρι άκουσε στο τηλέφωνο ότι ένα από τα παιδιά του είχε εμπλακεί σε τροχαίο, ήταν φυσικό να υποστούν και οι δύο σοκ.

Οι απατεώνες ζήτησαν ένα μεγάλο χρηματικό από τους ηλικιωμένους για να… ‘τακτοποιήσουν’ την υπόθεση κατά την προσφιλή τους τακτική, έτσι ώστε να αποφύγει το παιδί των ηλικιωμένων τις νομικές επιπτώσεις.

Ο 90χρονος και η σύζυγός του θορυβήθηκαν, πίστεψαν το παραμύθι ωστόσο είπαν ότι δεν διέθεταν το χρηματικό ποσό που ζητούσαν οι απατεώνες, αλλά είχαν στο σπίτι τους μόνο 3.000 ευρώ.

Οι δράστες είπαν στους ηλικιωμένους ότι και τα χρήματα αυτά ήταν αρκετά για να τακτοποιήσουν το θέμα και μέσα σε λίγη ώρα είχαν βρεθεί στο σπίτι του ζευγαριού, απέσπασαν τις 3.000 ευρώ και έγιναν καπνός.

Όπως ήταν φυσικό το ζευγάρι αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν επικοινώνησε με τα παιδιά του, και αφού είχαν κάνει φτερά 3.000 ευρώ, όλες οι οικονομίες τους…

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τέτοια τηλεφωνήματα.

Όλη η επικαιρότητα