Ελλάδα

Ξάνθη: Λαθραία τσιγάρα στα χέρια καταζητούμενου

Ακούστε το άρθρο

40χρονος Έλληνας διακινούσε ανενόχλητος λαθραία τσιγάρα στο Δροσερό της Ξάνθης

Τον αναζητούσαν οι αρχές με ένταλμα σύλληψης για παραβίαση περιοριστικών όρων και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής, αλλά ο 40χρονος Έλληνας διακινούσε ανενόχλητος λαθραία τσιγάρα στο Δροσερό της Ξάνθης!

Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν 426 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και διέταξε την κράτησή του, ενώ τα λαθραία πακέτα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

*** Σε περιοχή της Ημαθίας, αστυνομικοί της Ασφάλειας και του τμήματος Αλεξάνδρειας μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι μιας 60χρονης Ελληνίδας και ανακάλυψαν 170 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Η γυναίκα συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ τα λαθραία τσιγάρα εστάλησαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

*** Σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, συνελήφθη ένας 45χρονος Έλληνας μετά από έρευνα αστυνομικών του τοπικού τμήματος στην κατοικία του, όπου κατασχέθηκαν 40 συσκευασίες με συνολικά δύο κιλά αδασμολόγητου καπνού και εννέα λαθραία πακέτα τσιγάρων. Όλα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου και ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα