Ελλάδα

Ξεκαθάρισμα «νονών»: Το «άγνωστο» διαμέρισμα του «καράφλα» και οι δράστες που είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους

Ακούστε το άρθρο

Μετά την εκτέλεση του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη από ενόπλους που πυροβόλησαν εναντίον του τουλάχιστον 60 φορές στο Παλαιό Φάληρο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό του διαμερίσματος όπου βρισκόταν το θύμα πριν τη δολοφονία του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν τελικά το διαμέρισμα αυτό, το οποίο απέχει μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί περίπου πριν από τρία χρόνια όχι από τον ίδιο τον Καραγιάννη αλλά από πρόσωπο του περιβάλλοντός του. Το διαμέρισμα, ωστόσο, χρησιμοποιούνταν από τον ίδιο τον 45χρονο και από τη σύντροφό του. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Καραγιάννης εγκαταστάθηκε στο σπίτι του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο θεωρούσε «ασφαλές» και «άγνωστο» στους εχθρούς του. Ο 45χρονος άλλωστε έπαιρνε μέτρα αντιπαρακολούθησης και οπλοφορούσε. Αυτό, ωστόσο, δεν του έσωσε τη ζωή, καθώς οι δολοφόνοι του κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν τουλάχιστον ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δολοφόνων του «Καράφλα», όπως ήταν το προσωνύμιό του. Από την επεξεργασία του προκύπτει ότι η μηχανή και το Ι.Χ. που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν κλεμμένα και έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου οχήματα, για τα οποία ωστόσο δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Κληθέντες να σχολιάσουν το γεγονός ότι ορισμένοι από τους δράστες εμφανίζονται στο βίντεο να έχουν ακάλυπτα χαρακτηριστικά οι επικεφαλής της έρευνας σχολίασαν ότι «οι δράστες είχαν με διάφορα τεχνάσματα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους».

Πηγή: HuffPost Greece

Όλη η επικαιρότητα