Περιβάλλον

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος – Τι πρεπει να προσέχουμε

Από 1η Μαΐου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο.
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα με το οποίο επιχειρήσει να αφυπνίσει αισθήματα πρόληψης των πολιτών ενόψει και της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, έστειλε μέσω μηνύματός του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο μετεωρολόγος και ειδικός στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων Θοδωρής Κονδύλης με στόχο να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτά του περασμένου μήνα.

Ειδικότερα, θέλησε να μεταφέρει όλα όσα πρέπει να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα με αυτά του περασμένου μήνα, τις ενέργειες πρόληψης που πρέπει να γίνουν για να μην υπάρχει κίνδυνος, καθώς και να προετοιμάσει τον κόσμο για αυτά τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Από 1η Μαΐου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο.

Προετοιμάστε τις οικίες σας, κυρίως στις περιοχές μίξης δάσους – οικισμών, απομακρύνετε εύφλεκτα αντικείμενα ή κλαδιά κοντά ή που ακουμπούν μέρος της οικίας. Καθαρίστε την γύρω χαμηλή βλάστηση (χόρτα κτλ). Αντιμετωπίστε τον κίνδυνο της πυρκαγιάς όπως κάθε κίνδυνο (πχ σεισμός), ΜΕ ΠΡΟΛΗΨΗ.

Λειτουργείστε προνοητικά. Να περιμένετε πυρκαγιά, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει μια δασική πυρκαγιά, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις μόνο αν βρει προετοιμασμένα σπίτια και οικισμούς. Δεν εφησυχάζουμε όταν δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Μεγάλες πυρκαγιές μπορεί να προκληθούν και όταν δεν επικρατεί ισχυρός άνεμος ή ακόμα και με άπνοια. Ανθεκτικότητα και ετοιμότητα. Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».

Όλη η επικαιρότητα