Ηλεία

Ξεκινά η διανομή τροφίμων από τον δήμο Ήλιδας – Βοήθεια σε περισσότερα από 3.000 άτομα

Ακούστε το άρθρο

‘Χείρα βοηθείας’ στις ευπαθείς ομάδες, μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, δίνει από σήμερα ο δήμος Ήλιδας μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Από σήμερα ξεκινά στον χώρο του παλιού ΤΕΙ, επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά στην Αμαλιάδα, η διανομή τροφίμων, σχολικών ειδών και ειδών υγιεινής, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), με είδη από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 άτομα.

Με αφορμή την διάθεση των ειδών, χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μάκης Παπαγιαννόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Ντακούλιας, από τον χώρο του ΤΕΙ όπου είναι αποθηκευμένα τα τρόφιμα και θα μπορούν να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες ο κ. Ντακούλιας και ο κ. Παπαγιαννόπουλος

Στήριξη στις ευπαθείς ομάδες

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του δήμου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση ‘δεν κάθεται φρόνιμα’, έχει καθημερινή παρουσία στην κοινωνία και προσπαθούμε να απορροφήσουμε όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΒΑ. Τα αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό για τις ευπαθείς ομάδες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για την συγκέντρωση του υλικού και θα τα μοιράσουμε όλα με διακριτικότητα. Είναι πολλές οι ανάγκες των ανθρώπων και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές, τον Δήμαρχο Ήλιδας και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για την βοήθεια».

Όπως είπε σε περίπτωση που δεν διανεμηθούν κάποια είδη, αυτά θα διατεθούν στο ΚΗΦΗ για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που σιτίζονται εκεί.

«Η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι παρούσα στις κοινωνικές ανάγκες και κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε» σχολίασε ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Ντακούλιας επεσήμανε ότι τα τρόφιμα θα διανεμηθούν σε δικαιούχους του ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους και συμπεριλαμβάνονται τα ονόματά τους στις λίστες. Οι ποσότητες θα διανεμηθούν σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Ντακούλιας στις αρχές κάθε μήνα γίνεται εγγραφή νέων δικαιούχων και αναπροσαρμόζονται οι λίστες. Για τους νέους εγγεγραμμένους η διανομή γίνεται συνήθως μετά από ένα δίμηνο.

 

Οι ημερομηνίες

Στην παρούσα φάση η διανομή έχει προγραμματιστεί να γίνει σε εννέα διαφορετικές ημερομηνίες.

Αρχικά θα γίνει διανομή σήμερα Τετάρτη 14, αύριο Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Η επόμενη διανομή είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την τρίτη φάση την Τετάρτη 28, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Οι ώρες διανομής είναι από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:30 μετά το μεσημέρι και θα πραγματοποιούνται στον χώρο του παλαιού ΤΕΙ Αμαλιάδας (είσοδος επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά – πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών).

Δικαιούχοι της διανομής είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι παίρνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης στον Δήμο Ήλιδας και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους είναι:

  • ΑΦΜ
  • ΑΜΚΑ
  • ΑΔΤ (Αστυνομική Ταυτότητα)
  • Έγκριση Αίτησης ΚΕΑ (σε έντυπη μορφή)

Εάν κάποιος δικαιούχος δεν μπορεί να τα παραλάβει ο ίδιος μπορεί να στείλει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο όμως πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Διανομές αναμένεται να γίνουν και τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Όλη η επικαιρότητα